Aşık Tanımlaması

Merhabalar, ekte çatı kısmı kutu profillerden oluşan bir yapıya aşık tanımlaması yaptığımda değişik şekillerde aşıklar ortaya çıkıyor. Bu sorunun çözümü konusunda bana yardımcı olmanızı bekler, iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • çatı-01.cde
    2.1 MB · Görüntüleme: 9
Nurgül KAYA Hanım merhabalar, müsaitseniz bir bakar mıydınız? Acaba aşığın bineceği köşelerdeki elemanlarımız birbirlerine paralel olmadığı için aşık atarken yamuk yumuk aşıklar atılıyor? Normal makaslara aşık atarken sorun olmaz ama burada niye değişik şekiller çıkıyor anlamış değilim. Bakıp dönüş yaparsanız sevinirim.
 
Eren bey çok teşekkür ederim.İlginiz ve pratik çözümünüz takdire şayan. Bir konuda daha yardımcı olabilseniz çok sevinirdim. Attığımız aşıkların bağlantısı otomatikmen bulonlu çıkıyor. Ben kendim manuel kaynaklı seçmeme rağmen kaynaklı birleşimle bağlantı yapamıyorum.
 
Aşıklarınızı oluşturduktan sonra aşık ayarları menüsünden Uzatmalar sekmesine tıklatın. Görselde işaretlediğim Bağlantı tipini Kaynaklı Birleşim olarak değiştirin. Tüm aşıklarınız kaynaklı olarak birleşim yapılacaktır. Bu işlemleri yaptığınız halde birleşim oluşmuyor ise bahsettiğiniz durumu tam olarak anlayabilmemiz ve size daha iyi yardımcı olabilmek için projenizi, durumu anlatan ekran görüntüsü vb. neler yaptığınızı adım adım yazmanızı rica ederim.

1705651825401.png
 
Eren bey çok teşekkür ederim.İlginiz ve pratik çözümünüz takdire şayan. Bir konuda daha yardımcı olabilseniz çok sevinirdim. Attığımız aşıkların bağlantısı otomatikmen bulonlu çıkıyor. Ben kendim manuel kaynaklı seçmeme rağmen kaynaklı birleşimle bağlantı yapamıyorum.
Erol Bey Selamlar,

Nihan Hanım'ın yazdıkları aynen geçerli ama siz tahminimce kaynaklı bağlantı problemini ağ makas çatıda yaşıyorsunuz. Ağ makaslarda Idecad'in bazı kısıtlamaları var şöyle ki:

1. Aşık adedini ve aralıklarını belirleyemiyorsunuz. Makasta kaç dikme varsa o sayıda da aşık oluyor. Idecad her aşığı ille de dikmenin üzerine koyuyor. Hele ki GES paneli de konacaksa ve GES'çinin istediği aralıkta aşık koymanız gerekiyorsa ağ makas tam bir kabus.
2. Aşıklarda düz kirişlerde olduğu gibi kaynaklı birleşim seçeneği yok. Kaynaklı birleşim istiyorsanız çizimlerde köşebentleri tek tek silmeniz gerekiyor.

Tüyo : Dosyayı farklı kaydederek ağ makasın üst başlığı ile aynı kesitte ve konumda kiriş tanımlayıp çakıştırırsanız ve aşıkları da ağ makas yerine bu kirişlerde oluşturursanız en azından çizim düzeltmeleri için daha az zaman harcarsınız. Bu yöntemde dikkat etmeniz gereken makasın üst başlığı ile aynı kesitte iki eleman görüneceğinden tekil elemanlarda ve detay çizimlerde bu kirişleri bulup silmeniz gerekecektir. Bu yöntem her halükarda bütün aşık ve birleşimleri tek tek elle çizmekten daha pratiktir.

Bu iki problemden ben de çok muzdaribim ama yapılabilecek bir şey yok. Zaman içerisinde düzeltilmelerini bekleyeceğiz.

Selam ve sevgiler
 
Geri
Üst