V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Aşamalı İnşaat Hesabı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sates
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sates

Üye
Sayın Hakan Bey,

Aşamalı inşaat analizinden sonra raporlarda bu analizle ilgili sonuçları bulamadım. Konuyla ilgili yardımcı olursanız memnun olurum. Ayrıca, sadece statik hesap yaptırmak istiyorum. Spektrum çarpanını sıfır yapıyorum. Tekrar baktığımda bir olarak alıyor. Çarpanı 0.00001 gibi alıyorum. Bazı kolon kesit tesirlerinde hala dinamik sonuçları görüyorum. Saygılarımla...
 
Merhaba,

Aşamalı inşaat analizi yapının statik sonuçlarını etkileyen bir analiz olduğundan mevcut raporlarda, uç kuvvetler ve betonarme sonuçları bazında aşamalı inşaat hesabı ile elde edilen tesirler de vardır... Aşamalı inşaat analizi raporu için, aşamalı analiz yapılmış ve yapılmamış durumlarına göre iki ayrı rapor düzenleyebilirsiniz...

Spektrum çarpanını sıfır vermek istemenizin nedenini anlayamadım. Spektrum çarpanının amacı, perfomans analizde TDY madde 7.8'deki koşulları veya benzer durumları uygulayabilmektir.
 
Raporda, analiz sonuçları G, Q... için ayrı ayrı veriliyor. Aşamalı İnşaat analiz sonuçlarınında ayrıca verilip verilmediğini görmek istemiştim. Her iki statik analiz sonuçlarını karşılaştırılarak farkı bulmaya çalışmıştım. Onun için depremi devre dışı bırakmaya çalışıyorum. Fakat, niçin spektrum çarpanını sıfır verdiğimde olmadığını anlayamadım. Performans analizleri için evet bu çarpanı 0.5, 1 ve 1.5 alıyoruz.
 
Hakan Bey,

Davranış spektrum fonksiyonunu "belirli" seçeneğini kullanarak tüm ordinatları sıfır olan bir eğri tanımladım. Depremden oluşan kesit tesirlerini sıfır olarak buldum. Yani tüm sonuçlar statik için oldu. Zaten betonarme kısımda ayrı ayrı görebiliyoruz da. Aşamalı ve aşamasız olarak ayrı ayrı iki analiz ile sonuçları karşılaştırdım. Kesit tesirlerindeki değişimleri açık bir şekilde gördüm. iyi çalışmalar. Teşekkürler.
 
Tekrar merhaba,

sates":1ugnmfjq' Alıntı:
Bazı kolon kesit tesirlerinde hala dinamik sonuçları görüyorum. Saygılarımla...

Konu şimdi anlaşıldı. Spektrum ordinat çarpınını tam sıfır giremenizi program engellior. Sıfıra yakın girdiğinizde de dinamik kuvvetler sıfıra yaklaşsa da sistemde eşdeğer deprem kuvvetleri de işin içinde olduğundan uç kuvvetlerinde değer görünüyorsunuz... (yönetmelik gereği eşdeğer deprem yükü ile dinamik analiz karşılaştırılıyor).

sates":1ugnmfjq' Alıntı:
Davranış spektrum fonksiyonunu "belirli" seçeneğini kullanarak tüm ordinatları sıfır olan bir eğri tanımladım. Depremden oluşan kesit tesirlerini sıfır olarak buldum.
Bu da mümkün. Ayrıca yapı önem katsıyısını sıfır girmeniz yeterli olacaktı...

sates":1ugnmfjq' Alıntı:
Aşamalı ve aşamasız olarak ayrı ayrı iki analiz ile sonuçları karşılaştırdım. Kesit tesirlerindeki değişimleri açık bir şekilde gördüm. iyi çalışmalar. Teşekkürler.
Size de iyi çalışmalar.. Kolay gelsin...
 
Geri
Üst