V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

A3 düzensizliği kontrolü

İyi çalışmalar TDBY 3.6.2.2 maddesinde tanımlı olan binada çıkıntıların bulunması ile ilgili düzensizlik durumunu aynı zamanda yönetmelikteki şekil 3.3 te gösterilmiştir. ekte gösterilen kat planı incelendiğinde yönetmeliğe göre a3 düzensizliğinin oluşması beklenmektedir fakat analiz raporu özet bilgiler kısmında a3 düzensizliğinin tüm katlarda sağlandığı belirtilmektedir. Yazılımın bu durumu nasıl çözümlediğini, a3 düzensizliğinin oluşup oluşmadığını görmemiz için kullanıcının ne yapması gerekmektedir? Teşekkürler. İlgili plan ve analiz raporları ektedir.

Ekli dosyalar

• a3 örnek.png
    a3 örnek.png
    54.2 KB · Görüntüleme: 17
  • a3.png
    a3.png
    21.9 KB · Görüntüleme: 16
  • a3 rapor.png
    a3 rapor.png
    49.5 KB · Görüntüleme: 18
A3 düzensizliğinin olup olmadığına mühendisin plana ve yönetmeliğe bakarak karar vermesi ve programa (kat parametreleri komutunu kullanarak) bildirmesi gerekir. Programın karar alacağı ya da kontrol edeceği bir koşul değil.
Program raporda mühendisin bildirdiği A3 düzensizliği var/yok bilgisini basıyor sadece rapora.

Merhaba,

Binada A'-A3 türü düzensizliğin olup olmadığını proje müellifinin denetimindedir. Eğer A2-A3 türü bir düzensizliği mevcutsa, bunu Kat Parametreleri kısmından programa bildirilmesi gerekir.

Bu durumda programda bu bilgiye bağlı olarak "Madde 7.11.3 Döşeme gerilme kontrolleri" ni Madde 7.11.5 Döşemelerden perdelere aktarılan deprem kuvveti kontrolünü yapar.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

iyi çalışmalar.

cevaplar için teşekkür ediyorum. Ben de kat parametrelerinden a3 düzensizliğini işaretliyorum fakat özet bilgiler raporunda hala a3 düzensizliği koşulu sağlanmıştır diyor. bunun sebebi nedir acaba?

Kat Parametrelerinden A3 düzensizliğini işaretlediğinizde, Düzensizlik Bilgisi raporunda ‘Var’ ifadesi çıkacaktır.

1756130858198.png
Bununla birlikte, program bu bilgiye bağlı olarak döşemelerde ‘Döşeme Gerilme Kontrolü’ ile ‘Döşemelerden Perdelere Aktarılan Deprem Yükü Kontrolü’ işlemlerini yapar ve raporlarını verir.

1756130876990.png

saygılarımla.

Geri