V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Acil Yardım!!! Zemin Grubu Hatası

Yaptığım bir projede Spektrum seçiminde zemin sınıfını Z3 zemin grubu C seçtiğim halde raporda zemin sınıfını Z3 zemin grubunu ise A gösteriyor. Ben herhangi bir seçim yapmadığım halde zemin grubunu neden A gösteriyor bunu anlamadım acil yardım istiyorum raporun ilgili sayfasını ekliyorum

Ekli dosyalar

Zemin grubu ile ilgili bilgi seçmeli raporlar bölümünde işaretleniyor. Burada C işaretlerseniz raporlarınızda da C olarak basıldığını göreceksiniz.

Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. Daha önceki projelerimde bu hata ile hiç karşılaşmamıştım. Sistem diğerlerinde zemin grubunu otomatik olarak spektrum eğrisini çizdiğim gibi aldığı halde şimdi neden A seçti bunu anlayamadım. Sorun çözüldü yardımınız için çok teşekkürler

afrasiyab45":3bgh0t9b' Alıntı:
Sistem diğerlerinde zemin grubunu otomatik olarak spektrum eğrisini çizdiğim gibi aldığı halde şimdi neden A seçti bunu anlayamadım.

Merhaba,

Zemin sınıfı ve zemin grubu iki farklı veri olduğundan ikisini de programa ayrıca bildiriyoruz. Zemin sınıfı zemin grubuna bağlı ama iki farklı zemin grubunda aynı zemin sınıfı olabiliyor.

Zemin sınıfı spektrum eğrisini belirlediği için hesapta önemli... Zemin grubu ise raporlarda bilgi amaçlı basılıyor. Bu nedenle birini hesap sırasında, diğerini ise rapor sırasında verebiliyoruz...

İyi çalışmalar

Geri