V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Aks ve kolon-kiriş birleşimi

Merhabalar, yeni başladığım için sorumu mazur görün ama bir şeyi merak ediyorum, mesela kolonu aks noktasına yerleştirirken ne yönden almamız gerektiğini gösteriyor ama yerleştirdiğim yerden 10 cm aşağıya veya yukarıya kolonu düzeltmem gerekiyor ve o noktalarda aks yokken bunu yapabiliyor muyuz? Yeni aks çizmeden başka noktaya taşımak istiyorum kolonu yoksa aks çizip kolonu tekrar mı oraya yerleştiriyoruz.

Merhabalar, yeni başladığım için sorumu mazur görün ama bir şeyi merak ediyorum, mesela kolonu aks noktasına yerleştirirken ne yönden almamız gerektiğini gösteriyor ama yerleştirdiğim yerden 10 cm aşağıya veya yukarıya kolonu düzeltmem gerekiyor ve o noktalarda aks yokken bunu yapabiliyor muyuz? Yeni aks çizmeden başka noktaya taşımak istiyorum kolonu yoksa aks çizip kolonu tekrar mı oraya yerleştiriyoruz.
kolonun içinden veya kenarından sınırından aks geçmesi yeterli. ctrl+e ya da sağ tık özellikler gibi yöntemlerle açılan pencerelerde kaçıklık verebilirsiniz. eğer kolonu bir aksa yerleştirirken autocad misali 0 derece sağ yön olmak üzere konumlandırdıysanız lokal aksı sağa bakar ve sol üst köşeden tutulu iken bir 40/60 kolon kaçıklığı 0_0 olur sağ altta tutulu yapmak isterseniz +60_+40 olarak yazdığınızda başarılı olur. büyüme sınırları ile büyümemesi gereken yerlerin tikini kaldırırsanız 50/70 yapmak istediğinizde sadece tikli yönlerde büyüme olur.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri