Alın levha guse birleşimde üst kısımda bulon vermiyor

projemde iki karşılıklı kolonda alın levhalı guse birleşimi yapıyorum yalnız birinde üst kısımda bulon verirken birinde de bulon vermiyor sebebini öğrenebilir miyim?

program datası :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 

Ekli dosyalar

  • 11.PNG
    11.PNG
    23.9 KB · Görüntüleme: 9
  • 22.PNG
    22.PNG
    18.9 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba;

Tepe levhasının boyutunu bulon yerleşimine imkan sağlayacak şekilde düzenleyiniz. ( bulon yerleşimi yapılan diğer birleşimdeki gibi)

Saygılarımla.
 
Merhaba
Nurgün Hanım baris1234 ifade ettiği gibi sol mesnet aşağıda görüldüğü gibi İdeCAD 8.62-İdeCAD DEMO10.20-İdeCAD 10.59-İdeCAD 10.81 ile farklı iki bilgisayarda b parametresine (rakamları abartarak verdiğim halde) müdahale edemedim. Benim bilmediğim bir şey var galiba.

Ünver ÖZCAN
 

Ekli dosyalar

  • ALIN GUSE BİRLEŞİMİ.png
    ALIN GUSE BİRLEŞİMİ.png
    72.8 KB · Görüntüleme: 11
Merhaba;

Belirli eğimlerden sonra birleşim geometrisinde bir bozulma yaşanmaktadır. Projenizde bu durumu şu şekilde test edebilirsiniz.

- Sol kirişin sağ uç kotunu 0 yapınız, tamam diyip çıkınız. Ekranda birleşimin düzeldiğini göreceksiniz, sonrasında sağ uc kot 100 cm, 200 cm denemeleri ile adım adım şuanki kotuna getirirseniz birleşim geometrisinde hata oluştuğu görülecektir.
- Bu sorunu çizimlerde düzeltmeniz gerekecektir. Sorun not alındı, ancak .ide85 versiyonuna geliştirme yapılmadığı için 8 versiyonu içinde bu duruma çizimler üzerinden elle müdahale gerekir, bilginize.
 
Geri
Üst