V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Ampatmanlı tekil temel

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erimer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erimer

Üye
Selamlar,

Karayollarının DMI, aydınlatma direği ve kamera direği konusunda bir takıntısı var. Temel tipi olarak ampatmanlı tekil temel istiyorlar ama ben bunu idecad'te bir türlü yapamadım. İstenen tam olarak ampatmanlı tekil temel ama eğimsiz olacak. Yani görüntü olarak radye plak üzerinde merkezlenmiş bir koloncuk düşünün, işte onu tekil temel olarak istiyorlar. İdecad'in tekil temel ayarlarında kolon kenarındaki yükseklik ile temel kenarındaki yüksekliği eğimsiz geçirtmenin bir yolunu ben bulamadım. Bana bu konuda yol gösterebilir misiniz?

Selamlar

Karayollarının DMI, aydınlatma direği ve kamera direği konusunda bir takıntısı var. Temel tipi olarak ampatmanlı tekil temel istiyorlar ama ben bunu idecad'te bir türlü yapamadım. İstenen tam olarak ampatmanlı tekil temel ama eğimsiz olacak. Yani görüntü olarak radye plak üzerinde merkezlenmiş bir koloncuk düşünün, işte onu tekil temel olarak istiyorlar. İdecad'in tekil temel ayarlarında kolon kenarındaki yükseklik ile temel kenarındaki yüksekliği eğimsiz geçirtmenin bir yolunu ben bulamadım. Bana bu konuda yol gösterebilir misiniz?
Aşağıdaki gibi tekil temel istiyorsanız kenar yükseklilerini aynı almalısınız.
1671882879324.png

Yok o zaman dikdörtgen prizma bir temel oluşuyor. İhtiyacım olan temel şu şekilde : tekil temel.png

yani ampatmanlı tekil temel lazım bana. kolon kenarında yüksekliği farklı girdiğimde kırsen oluyor ama eğimli oluyor. Müteahhit zaten iki kademede temel döktüğü için kafasından buharlar çıkıyor, ben de üzerine tutup eğim verirsem bana küfredeceği garanti gibi. Bu temeli nasıl ampatmanlı tasarlayacağımı bir türlü çözemedim. Yardımlarınızı beklerim.

Selam ve sevgiler

Bu temeli ufak bir radye ve üzerinde kolon olarak girip çözün. Adının ne olduğu önemli değil.
Mantıken dediğiniz doğru ama karayolları bu konuda çok kaprisli. Ayrıca kolon çözdüğümde tonaj bayağı artıyor, onu da müteahhit kabul etmiyor. Bana lazım olan ampatmanlı tekil temel.

Geri