V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Anahtara Alternatif

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan marka59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

marka59

Yeni Üye
Anahtar yerine farklı bir alternatif düşünüyormusunuz ? Örneğin benim adıma "x mühendislik" diye firma olsun ve ben programı satın aldığımda anahtar yerine bütün çıktılarda firmamın adı yazılsın.Yada Ad ve Soyadım yazılsın. Anahtarla uğraşmak çok sıkıcı.Hem dediğim şekilde olursa programı sahibinden başkalarıda kullanır ama sahibinden başkası bu programla proje onaylatamaz.Anahtar sistemi özellikle benim gibi ilk defa almayı düşünenlerin kafasında ciddi soru işaretleri oluşturuyor.Bu yüzden farklı programlara yönelme oluyor.

Teşekkürler.

marka59":2moxlmdd' Alıntı:
Anahtar yerine farklı bir alternatif düşünüyormusunuz ? Örneğin benim adıma "x mühendislik" diye firma olsun ve ben programı satın aldığımda anahtar yerine bütün çıktılarda firmamın adı yazılsın.Yada Ad ve Soyadım yazılsın. Anahtarla uğraşmak çok sıkıcı.Hem dediğim şekilde olursa programı sahibinden başkalarıda kullanır ama sahibinden başkası bu programla proje onaylatamaz.Teşekkürler.

Programın güvenliği gereği mevcut anahtar sisteminden vazgeçmeği düşünmüyoruz. Her kilit bir lisans demektir ve ancak taşınarak kullanılabilir. Eğer birden fazla bilgisayarda da programı kullanabilmek ve/veya çıktı almak arzusundaysanız, birden fazla lisans/kilit temin etmeniz gerekiyor. 2., 3. lisans fiyatları hakkında bilgi almak için de satış departmanımızla iletişime geçebilirsiniz.

Anahtar sistemi özellikle benim gibi ilk defa almayı düşünenlerin kafasında ciddi soru işaretleri oluşturuyor.

Mevcut anahtar sisteminin kafanızda ne gibi ciddi soru işaretleri oluşturduğunu bilemiyoruz.

Bu yüzden farklı programlara yönelme oluyor.

Bildiğimiz farklı programlarda da aynı kilit sistemi kullanılmaktadır. Amacınıza uygun olan programı tercih etmek ise en doğal hakkınızdır.

İyi çalışmalar

HakanŞahin":1t6yt1jy' Alıntı:
2., 3. lisans fiyatları hakkında bilgi almak için de satış departmanımızla iletişime geçebilirsiniz.

Bir büroda aynı proje üzerinde aynı anda iki farklı insanın çalışması için neden ücretli iki farklı anahtar (lisans) şartı var ?

Mevcut anahtar sisteminin kafanızda ne gibi ciddi soru işaretleri oluşturduğunu bilemiyoruz.

iki gün sonra anahtar kaybolsa,yada yere düşse kırılsa,yada suya düşse bozulsa ,usb girişine takarken hasar görse ,çalınsa vs vs.Bozulma,kırılma,çalınma vb. durumlarda ücretsiz garanti veriliyorsa sorun yok.

Bildiğimiz farklı programlarda da aynı kilit sistemi kullanılmaktadır. Amacınıza uygun olan programı tercih etmek ise en doğal hakkınızdır.

Benim bildiğim Sap 200,xsteel , etabs vb programlarda kilit kullanılmamaktadır.(Bu konuda tam emin değilim) İster kilitli ister kilitsiz olabiliyor diye okumuştum :)

Artık eskisi gibi değil.Herşey resmi olarak kontrol ediliyor.Belediyeye gidildiğinde lisansı olmayanın projesi zaten onaylanmıyor.Çizim veya statik hesapların yapıldığı programın lisansı isteniyor.Şuana kadar anahtarınız varmı diye soran olmadı ,artık kasap bile lisans soruyor .:)
İlginize Teşekkürler.

HakanŞahin":1ljp4bmb' Alıntı:

İyi çalışmalar

Merhaba Hakan Bey,

S*A programında yazılımı anahtar ile çalıştırdıktan sonra anahtarı çıkartıp diğer PC deki yazılımı başlatmak için de aynı anahtarı kullanabiliyorsunuz. Tabi analiz, rapor vs için tekrar anahtarı takmak gerekiyor. Haliyle, bir ofiste 10 pc de çalışmak için 5 adet lisans olsa işler aksamadan yürüyebiliyor. ideCAD de anahtarı çıkarma yok diye biliyorum.

Yukarıda adını açıkça yazmadığım yazılımın ciddi derecede yaygınlaşmasında bu durumun da önemli rol adlığını düşünüyorum. Zira, bir sene içerisinde farklı iki arkadaş çevrem iki ofis açtı ve onların da üzerinde durduğu bir konuydu.

Geri