ANALİZ SIRASINDA FARKLI HATALAR

yunusemre_bel

Yeni Üye
YAPIYI FARKLI ŞEKİLLERDE BİRKAÇ DEFA MODELLEDİK FAKAT ÇOK SIKINTI YAŞADIK ÖNCELERİ ANALİZİ TAMAMLAYAMIYOR DENKLEM SAYISI SONSUZA KADAR GİDİYORDU
SONRA Kİ AŞAMALARDA BAĞLANTILAR İLE İLGİLİ SORUNLAR YAŞAMAYA BAŞLADIK PETEK KİRİŞ ÇÖZÜMÜ DE SIKINTI YAPTI VE MAKASLI SİSTEME DÖNDÜK AŞIKLAR HİÇ BİR ŞEKİLDE KURTARMIYOR. MODELLEME SIRASINDA MI ACABA SIKINTI VAR. KONU İLE İLGİLİ MODELİ İNCELEYİP YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
 

Ekli dosyalar

  • PELİT ALAN ÜRETİM ÇELİK.rar
    3.5 MB · Görüntüleme: 135
Merhaba;

Analiz tamamlayamama durumlarında hatalı modelleme sonucu matematik modelin kurulamaması vardır. Bu tarz bir sorun ile karşılaştığınızda lütfen modelin taşıyıcı sistemini değiştirmek yerine teknik desteğe başvurunuz. Modelinizde makas geometrisinde biraz düzeltme yaptım, matematik olarak makasın iyi çalışması için her bir bölmenin olabildiğince kare olması gerekir 30- 45 -60 derece arası verimli çalışır, geometriyi buna göre düzenleyebilirsiniz. Bunun dışında stabilite için çatıda çapraza ihtiyacınız var. Aynı zamanda kolon zayıf eksenlerindeki kirişlere kayma birleşimi örneğin köşebentli birleşim veya tek kayma levhalı birleşim giriniz ve çatıdaki çapraz içeren bölmelerde düşeyde de çapraz koyunuz. BU şekilde zayıf eksen kirişlerinizin kesiti küçülecektir. BU kadar sık kolona da ihtyiacınız yok, makas cok rahat geçebilir bu açıklığı. Ancak kolon olma zorunluluğu varsa makasdan vazgeçip kirişe dönünüz.

Modelleme mantığı için
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
linkinde yer alan videoya ve devamı olan birleşim modelleme videolarına bakabilirsiniz.

**Not: Çatınızda ciddi bir yük var, kar ve sabit dışında hareketli yük olarak ekleme yapılmış, ve açıklığınız 9 m bu nedenlerle aşıkların yetersiz gelmesi olabilecek bir durum. Tüm bu yükler doğru ise hafifletmek için soguk hadde C veya Z kesit kullanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • PELİT ALAN ÜRETİM ÇELİK.ide10
    5.2 MB · Görüntüleme: 100
Projenizde kaplama aşık ve kar yükü tanımı mevcut değil.
Aynı zamanda çelik tasarım kurallarına uygun bir modelleme mevcut değil.
Betonarme kolonların içine çelik kolon gömülü.
Taşıyıcı sistem tasarımı ve çelik modellemeye bakmanız gerekmektedir.

 

Ekli dosyalar

  • petek.cde
    1.1 MB · Görüntüleme: 6
Nurgül hanım düzeltmeleri yaptım .sorum şu betonarme kolon çelik kiriş birleşimi ankraj ile sağlanacak idecad te ankrajı tasarlamak için bilgi bulamadım
Bir diğer sorum da şu kaplama eklerken analizin kitlenip yapmamasının nedeni nedir
teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

  • 144-2 DEPOide10.ifc
    151.5 KB · Görüntüleme: 5
Gönderdiğiniz projede herhangi bir değişiklik yapılmış görünmemektedir. Projenizin son halini .cde olarak paylaşınız. Bunun için aşağıdaki görselde işaretli kaydetme seçeneğini kullanabilirsiniz.
a.png
 
Betonarme - çelik arası kullanılan birleşimlerin programda tasarımı yapılmamaktadır.

Betonarme kolonları kattaki kiriş hizalarında bölmeniz gerekir. Tüm yapıda tek parça kolon girme çelik için geçerlidir. Betonarmede her kat için kat genel ayarlarından kot ve kat bilgisi girmeniz gerekir.
Birde betonarme kolonların üzerine koydugunuz kutu/boru kesitler için kapak birleşimi, isminden anlaşılacağı gibi yapıda çelik kutu boru kolon veya bir çıkıntı olması halinde içine su, yağmur vs. girmesini önlemek adına yerleştirilen bir ek levhadır. Kolon ve kirişi birbirine bağlamaz. Sizin mesnet birleşimi kullanmanız gerekir.

Aşağıdaki eğitimleri mutlaka takip ediniz, program mantığını bilmeden uygun proje üretmeniz mümkün değildir.

Çelik için:

İlk iki video modelleme, son video ise analiz ve tasarımdır.

Betonarme için:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Merhaba Nurgül hanım dediğiniz eğitim videolarını izledim ve projeyi çizdim tek hatası x yönünde göreli kat ötelemesi . Sorunu gideremedim bir türlü inceleyebilir misiniz
teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

  • 144-2.cde
    6.6 MB · Görüntüleme: 3
Projenizde kolon ayagı bağlantısı hatalıdır. kte projenizde size örnek olması için bir adet olusturuldu. Bunu kullanmanız halinde sorun kalmamaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • bir.cde
    6.6 MB · Görüntüleme: 14
Yukarıda örnek olarak verilen projede tekil temelleri diğer yönde de bağ kirişi veya çelik hasırlı saha betonu ile bağlamak gerekmez mi?
 
nurgül hanım merhaba analiz yapmaya çalışıyorum ama analiz yapmadan dışarı atıyor program ,yardımcı olabilir misiniz
 

Ekli dosyalar

  • cde.cde
    827.7 KB · Görüntüleme: 4
Betonarme projede çelik döşeme girişi yapmanız uygun değildir. Çelik döşeme tipleri ana sistemin çelik oldugu durumlarda kullanılabilir. Bu projede lütfen betonarme döşeme komutu ile giriş yapınız. Çelik döşemeleri siliniz.

1.png
 
Geri
Üst