V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ANALİZ VE PARAMETRE AYARLARI

SAYIN FORUM YETKİLİLRİMİZ BENİM SORMAK İSTEĞİM KONU ANALİZ AYARLARINDAKİ DEPREM YÜKLERİ KULLANILDIĞINDA ZEMİN EMNİYETİNİ %50 ARTIR BUTONUNUN KULLANILMASIYLA İLGİLİ 1. DEPREM BÖLGERİNDE C2, Z3 BİR ZEMİNDE BU ZEMİN EMİNYETİNİ %50 ARTIR KOMUTUNU KULLANAMIYORMUYUZ ACABA.
2.SORUM İSE KİRİŞSİZ RADYE DÖŞEME ANALİZDE 14 LÜK DEMİR 15 ARA ÇIKAN BİR PROJEDE RADYE DÖŞEME PARAMETRE AYARLARINDAKİ MİN.ASAL ÇEKME PURSANTAJI 0.0025 İKEN, 0.002 OLARAK DEĞİŞTİRİP ANALİZ YAPTIĞIMDA RADYE DÖŞEMELERİM 14 LÜK DEMİR 27 CM ARAYA KADAR MÜSADE ETMEKTEDİR ACABA KOLON KİRİŞ DÖŞEME PURSANTAJ AYARLAARINI NE KADAR DEĞİŞTİREBİLİRİM. DONATILARDA EPEY DEĞİŞİKLİKLER GÖZLENİYOR.TS500 DEN DEĞERLERİ ALDIM BENİM DANIŞMAK İSTEĞİM SİZLER GİBİ YILLARCA PROJE KONUSUNDA USTA OLMUŞ KİŞİLEİRN GÖRÜŞLERİDİR. ŞİMDİDEN İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.
 
bence %50 arttırılabilor çünkü yönetmelik buna izin veriyor , ama genelde ne kadar arttırılıyor onu bilemiyorum ama yönetmelikte Z4 cinsi zemin hariç diğer zeminlerde izin veriliyor.
 
Yönetmelik D sınıfı zeminler için 1. derece bölgelerde artışa izin vermez ancak diğer zemin ve bölgelerde % 50 artışa izin verir.
Ancak özellikle siltli, killi, su seviyesi yüksek yani sıvılaşma riski bulunan zeminlerde bunu kullanmayın. Deprem yükü altında sıvılaşma olursa aksine zeminde taşıma kapasitesinde azalma olur. Yönetmelikte bu konuyu çok doğru bulmuyorum çünkü mühendis arkadaşlarımız zemin konusunda tecrübeli değiller. Bu maddeye dayanarak tehlikeli sonuçlara ulaşabilirler.
Ekte bu konularda iyi bir kaynak olarak gördüğüm Prof. Cinioğlu'nun bir seminer dökümanı var. Zeminle ilgili tüm mühendis arkadaşlarımızın dikkatle okumasını tavsiye ediyorum. Tümünü okuyun ama özellikle yukarıdaki konu için 4. bölümü okuyun.
Selamlar
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst