V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ANALİZ YAPARKEN PROGRAMDAN ATIYOR

dago46

Üye
Analiz yaparken programdan temel analizi sırasında atıyor. Temeli silip yeniden modelledim ama çözüm olmadı sorun için yardımcı olur musunuz?
Bir de en üst bodrumda parsel sınırından çekme var fakat arkası toprak. bu toprağı örme duvar ile tutamayacağımdan betonarme bir eleman kullanmak istiyorum. kirişleri olabildiğince derin geçerek bir nebze çözmeye çalıştım ama içime sinmedi temele kadar devam etmeyen bir perde modellemem mümkün müdür acaba?

Ekli dosyalar

Projenizde yay perdeler var. Bu perdeleri silin ve kırıklı perde olarak tanımlayınız.
Projelerinizde yay perde kullanmayınız. Yay perdeler kullanıma kapatılmıştır.
1734594676194.png

Evet projenizdeki diğer yay perdeyi kırıklı şekilde tanımlamışsınız. Aynı şekilde bi yay objesi üzerinden perdeler tanımlanabilir.
1734594889633.png

Yay çizgisi dönüştür komutu ile perdeye kırıklı olarak dönüştürülebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1734595095241.png

Anladım teşekkür ederim. Burada mesele "yay perde" komutunu kullanmadan yay çizilmiş çizgiyi perdeye dönüştürerek yay perde elde etmek sanırım..

Bir de görselde de görülen derin kirişlerle geçmeye çalıştığım yerlerde perde olarak betonarme bir modelleme yapma şansım var mıdır? Önüne toprak gelecek çünkü örme duvarla geçmek istemiyorum. Bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

Geri