V11'i Online Satın Alın

Analiz Ayarları Hakkında

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan civilman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Deneyimli bilgili abilerden yardım bekliyoruz. Yönetmelik ve bilgi eksikliğimiz daha yeni olmamıza verilmesini rica eder saygılar sunarım. Yönetmelik maddesi söyleyerek cevaplarsanız ben de orayı okuyarak daha iyi öğrenirim. Dili biraz ağır ve hakim değilim ama olur inşAllah

Temel emniyet gerilmesini sadece ortalama yüke göre mi yoksa deprem yüküne göre de yapmalı mıyız ?

Üst yapı etkileşimli çözüm sürekli temellerde oluyor mu belirli bir maddesi var mı yönetmelikte ?

Bims duvar yüklerini ne almamız gerekiyor ?

Kirişlere hangi durumlarda hareketli yük veriliyor ?

Hatamızın oldugu nokta koordinata nasıl gidebiliriz seçebiliriz ?

Tam rijit diyafram yada yarı rijit diyaframı belirlediğimiz şartlar hanetmeliğin hangi maddesinde bulunmaktadır ?

TEŞEKKÜR EDERİM
 
Merhaba,

-TDY 2007 de gerilme kontrolünün ortalama gerilmeye göre yapılıp yapılmayacağına dair bir bildirim yoktur. Bu seçenek kullanıcı istekleri doğrultusundan programa eklenmiştir. Kullanıcı inisiyatifindedir.

-Üst yapı etkileşimli çözüm temel tipine değil, zemin grubuna bağlıdır. (TDY 2007 madde 2.2.1.5 ) Programda ise üst yapı etkileşimli çözüm kirişsiz radye temel ve sürekli temel sistemleri için uygulanabilmektedir.

-Kiriş üzerinde bir duvar yoksa ve eşya vb. bir yük olması durumunda kirişlere hareketli yük girilmesi uygun olur. (Özellikle geniş kirişlerde)

-Sistem çözülemiyor mesajındaki problemli düğüm noktasının koordinatları, koordinat kutusundan X ve Y satırlarına girilerek bulunabilir.

-Bims tuğla için duvar yükü; (tuğla birim hacim ağırlığı*kalınlık+ sıva birim hacim ağırlığı*kalınlık)*formülünden hesaplanabilir. Ayarlar /Yük Kütüphanesi diyaloğunda tanımlanabilir. Malzemenin birim hacim ağırlığı üretici firmadan öğrenilebilir.

-Yönetmelikte Tam veya Yarı rijit diyaframa göre analiz yöntemleriyle ilgili herhangi bir bildirim yoktur. Yarı rijit diyafram analiz yöntemi ideCAD Statik programının, diğer yerli yazılımlarda olmayan bir olanağıdır.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst