V11'i Online Satın Alın

Analiz Ayarları -Kat Kotları Butonu İnaktif

Analiz Ayarları Sihirbazı

Tasarım Spektrumları bölümünde ''' Haritadan Nokta Seç '' butonuna tıklıyorum fakat harita açılmıyor. Manuel olarak enlem-boylam giriyorum yine değerleri otomatik doldurmuyor. Sorun nedir yardımcı olur musunuz ? Teşekkür ederim.

Re: Analiz Ayarları Sihirbazı

Merhaba,

Aşağıdaki adımları gerçekleştirin.

- ideCAD kurulumunun sorunsuz olduğuna emin olun, Programı kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.
- Windows update lerini yapın
- Internet explorer ı son sürüme güncelleyin (11 Versiyon olmalı)
- Antivirus adblocker tarzı bir güvenlik yazılımı kullanıyorsanız bunları deaktif edip tekrar deneyin.
- Internet explorerda yüklü eklentiler varsa eklentileri pasif yapın.

Enlem ve Boylam koordinatlarını girdikten sonra "Çevrim Dışı" komutuna tıklayarak spectrum parametrelerini otomatik hesaplatmanız veya "Çevrim İçi" komutu ile E-Devlet sistemi üzerinden AFAD haritasından bilgileri almanız gerekiyor.

Analiz Ayarları Sihirbazı

Analiz sihirbazında üç farklı problem yaşıyorum.
Birincisi ; Ekteki ''1.DURUM'' olarak adlandırdığım resimde de gördüğünüz gibi zemin sınıfı seçimi yaptıktan sonra sol tarafta bulunan 14 farklı analiz aşaması Ekteki ''2.DURUM'' daki gibi 11 aşamaya düşüyor.
Herhangi bir değişiklik yapmadan sadece İdecad'in kendi verileri ile ilerleyince 14 aşamayı da sorunsuz geçebiliyorum.
İkincisi ; Zemin sınıfı seçimini yaptıktan sonra gelen uyarıya '' Tamam'' deyip geçince Haritadan nokta seçemiyorum çünkü butona tıklayınca herhangi bir değişiklik olmuyor. Bu kısmı manuel olarak girince üçüncü problem ile karşılaşıyorum.
Üçüncüsü; Kat kotları aşamasında yukarıda bulunan '' Kat Genel Ayarları'' butonuna tıklayınca herhangi bir değişiklik olmadığı gibi ileri butonu da görünmüyor.
Yardımcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 1. DURUM.jpg
    1. DURUM.jpg
    317.5 KB · Görüntüleme: 383
  • 2.DURUM.jpg
    2.DURUM.jpg
    212.6 KB · Görüntüleme: 381
  • KAT KOTLARI.jpg
    KAT KOTLARI.jpg
    122.6 KB · Görüntüleme: 382
Re: Analiz Ayarları Sihirbazı

Hanifi Kösemen":7ms6bfdz' Alıntı:
Analiz sihirbazında üç farklı problem yaşıyorum.
Birincisi ; Ekteki ''1.DURUM'' olarak adlandırdığım resimde de gördüğünüz gibi zemin sınıfı seçimi yaptıktan sonra sol tarafta bulunan 14 farklı analiz aşaması Ekteki ''2.DURUM'' daki gibi 11 aşamaya düşüyor.
Herhangi bir değişiklik yapmadan sadece İdecad'in kendi verileri ile ilerleyince 14 aşamayı da sorunsuz geçebiliyorum.

Yeni proje oluşturduğunuzda TBDY 2018 ayarları ön tanımlı ayarlar ile gelir. ( Konum ve Zemin tipi seçilmiş Süneklik düzeyi Yüksek X ve Y yönü A15 taşıyıcı sistem tipi olarak )
Zemin sınıfı seçimini değiştirdiğinizde bir uyarı mesajı gelir ve onaylarsanız sonraki tüm sayfalardaki seçimler birbiri ile ilişkili olduğu için bu bilgiler silinir.
Aşamaları devam ederseniz Örneğin Süneklik düzeyi seçimini yapana kadar R Katsayısı X ve R Katsayısı Y sayfaları kapalı olacaktır. Süneklik seçimine bağlı olarak bu sayfalar gelir.
Bundan dolayı seçim aşamaları tamamlanana kadar ilişkili sayfalar pasiftir.
Seçim işlemini yaptığınızda sayfalar açılacaktır.

İkincisi ; Zemin sınıfı seçimini yaptıktan sonra gelen uyarıya '' Tamam'' deyip geçince Haritadan nokta seçemiyorum çünkü butona tıklayınca herhangi bir değişiklik olmuyor. Bu kısmı manuel olarak girince üçüncü problem ile karşılaşıyorum.

Sihirbaz sayfaları WEB sayfası formatında hazırlanmıştır. Bu durum bilgisayarında yüklü reklam engelleme(adBlocker) programları veya antivirüs programlarından kaynaklı olabilir.
Internet explorerda yüklü eklentileri kaldırın ve aşağıdaki adımları kontrol edin.

- ideCAD kurulumunun sorunsuz olduğuna emin olun, Programı kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.
- Windows update lerini yapın
- Internet explorer ı son sürüme güncelleyin (11 Versiyon olmalı)
- Antivirus adblocker tarzı bir güvenlik yazılımı kullanıyorsanız bunları deaktif edip tekrar deneyin.
- Internet explorerda yüklü eklentiler varsa eklentileri pasif yapın.

Enlem ve Boylam koordinatlarını girdikten sonra "Çevrim Dışı" komutuna tıklayarak spectrum parametrelerini otomatik hesaplatmanız veya "Çevrim İçi" komutu ile E-Devlet sistemi üzerinden AFAD haritasından bilgileri almanız gerekiyor.

Üçüncüsü; Kat kotları aşamasında yukarıda bulunan '' Kat Genel Ayarları'' butonuna tıklayınca herhangi bir değişiklik olmadığı gibi ileri butonu da görünmüyor.
Yardımcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim

Ekrandaki "Kat Genel Ayarları" Butonuna tıklayın ve Kat Yüksekliklerini kontrol edin. Tamam ' a basıp devam ettiğinizde otomatik olarak bir sonraki sayfaya geçilecektir.
Kat yükseklikleri ve kotlarının kontrol edildikten sonra devam edilebilmesi için bu şekilde yapılmıştır.

Öncelikle buraya yazdığım her sorun için bana kısa sürede dönüş yapılması beni çok mutlu etti. İlginiz için Teşekkür ederim. Programı sadece bu nedenle olsa bile kesinlikle alacağım.
Şimdi soruma gelecek olursak;

Analiz ayarları sihirbazında 6.Aşama olan ''Kat Kotları'' bölümünde Ekteki resimde olduğu gibi ileri butonu yok ve '' Kat Genel Ayarları'' butonuna tıkladığımda herhangi bir değişiklik olmuyor. Buton inaktif durumda. Programı kaldırıp baştan yükledim. Herhangi bir antivirüs programı , defender, güvenlik duvarı veya Adblocker yok bilgisayarımda. Aynı sorunu Haritadan nokta seç bölümünde de yaşıyorum bu bölümdeki çevrimiçi-çevrimdışı ve haritadan nokta seçme butonu da çalışmıyor. Programın standart verileri ile ilerleyince herhangi bir sorun çıkmıyorken koordinatları, yapı sınıfını ve zemin sınıfını kendim belirleyince '' Kat Genel Ayarları'' aşamasında takılıyorum. Yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

• KAT KOTLARI.jpg
    KAT KOTLARI.jpg
    122.6 KB · Görüntüleme: 355
Hanifi Kösemen":16505dyk' Alıntı:
Öncelikle buraya yazdığım her sorun için bana kısa sürede dönüş yapılması beni çok mutlu etti. İlginiz için Teşekkür ederim. Programı sadece bu nedenle olsa bile kesinlikle alacağım.
Şimdi soruma gelecek olursak;

Analiz ayarları sihirbazında 6.Aşama olan ''Kat Kotları'' bölümünde Ekteki resimde olduğu gibi ileri butonu yok ve '' Kat Genel Ayarları'' butonuna tıkladığımda herhangi bir değişiklik olmuyor. Buton inaktif durumda. Programı kaldırıp baştan yükledim. Herhangi bir antivirüs programı , defender, güvenlik duvarı veya Adblocker yok bilgisayarımda. Aynı sorunu Haritadan nokta seç bölümünde de yaşıyorum bu bölümdeki çevrimiçi-çevrimdışı ve haritadan nokta seçme butonu da çalışmıyor. Programın standart verileri ile ilerleyince herhangi bir sorun çıkmıyorken koordinatları, yapı sınıfını ve zemin sınıfını kendim belirleyince '' Kat Genel Ayarları'' aşamasında takılıyorum. Yardımcı olabilir misiniz.

Merhaba,
İdeYAPI Bursa ofisimizi arayıp iletişim bilgilerinizi bırakınız. Gün içinde bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayıp, inceleyelim.
İyi çalışmalar

Geri