V11'i Online Satın Alın

Analiz Ayarları

Bir mühendis büyüğümüz, statik analiz yaparken, "Mod birleştirme yöntemi ile hesaplanan yatay yükleri rijit diyaframa uygula" seçeneğini seçmemiz gerektiğini, bunun dışındaki seçeneklerin yanlış sonuçlar ortaya çıkaracağını söylüyor. Buna gerekçe olarakta Yardım dökümanındaki mod birleştirme yöntemi için yapılan tarifteki " TDY 1997 VE 2007 'ye göre analiz yapıyorsanız, bu seçeneği işaretlerin" ifadesini söylüyor.
Bende genelde "yarı rijit diyafram" ve " diyaframda eksantrik moment yüklemesi ile tepki spektrumu çözümünü kullan" seçeneği ile analiz yapıyorum.
Bu analiz yöntemlerinden hangisi ile yaptığımızda daha gerçekçi sonuçlara ulaşabiliriz.

teknikisler":308m5xsm' Alıntı:
Bir mühendis büyüğümüz, statik analiz yaparken, "Mod birleştirme yöntemi ile hesaplanan yatay yükleri rijit diyaframa uygula" seçeneğini seçmemiz gerektiğini, bunun dışındaki seçeneklerin yanlış sonuçlar ortaya çıkaracağını söylüyor. Buna gerekçe olarakta Yardım dökümanındaki mod birleştirme yöntemi için yapılan tarifteki " TDY 1997 VE 2007 'ye göre analiz yapıyorsanız, bu seçeneği işaretlerin" ifadesini söylüyor.
Bende genelde "yarı rijit diyafram" ve " diyaframda eksantrik moment yüklemesi ile tepki spektrumu çözümünü kullan" seçeneği ile analiz yapıyorum.
Bu analiz yöntemlerinden hangisi ile yaptığımızda daha gerçekçi sonuçlara ulaşabiliriz.

Merhaba,

Seçimleriniz doğru ve ayrıca

"döşeme dizaynında deprem etkilerini dikkate al" işaretli olmalı

"kat kütlelerini diyafram merkezinde yoğunlaştır" seçeneği BOŞ kalmalı ( işaret olmamalı)

Bu analiz yöntemiyle gerçeğe en yakın sonuçlara ulaşırsınız.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    125.1 KB · Görüntüleme: 7,513
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    62.4 KB · Görüntüleme: 7,513
Hakan bey A2 A3 düzensizliğine bakılmaksızın bütün projelerde bu analiz yöntemlerini uyguluyorum.Ancak tam rijite göre kesitlerim daha rahat çıkıyor bu bende bi tedirginlik yaratıyor bu normal midir ?
2) sistemi modellerken yarı rijite göre kesitlerimi kurtarıyorum . en son karşılaştırma amaçlı tam rijit diyafram seçeneğiyle analiz yaptığımda kurtarmayan kesitler görüyorum.Yarı rijit analiz ( tepki spektrumu yöntemiyle ) döşemelerle birlikte analiz yaptığımız için bu beton kesitlerinin tam rijit analizde de kurtarması gerekmez mi ?

iyi çalışmalar

Geri