V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

analiz hatası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cem

Üye
ekte sundugum projede analiz yaparken analiz hatası verip geometrik kontrol yapmamı öneriyor.sistemde egri akslardan dolayı geometrik kontrollerde bunları gösteriyor.ne yaptımsa düzeltemedim yardımcı olmanızı bekliyorum şimdiden tşkler.
 

Ekli dosyalar

Analiz sırasında program, sorun olan düğüm noktasına ilişkin koordinat bilgilerini projeciye bildirmektedir. Koordinat bilgilerini aynı mesajdan takip ederek ilgili elemanı veya elemanları tespit edebilirsiniz.

0:02 *****************************
0:02 ********************* "Modal" YÜKLEMESİNDE SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR.*********************
0:02 Matris indirgemesinde pivot hatası.
0:02 Problemli düğüm noktası numarası : 231

0:02 Düğüm noktası koordinatları: X : 8.64 Y : 19.10 Z : 6.65

0:02 *****************************
0:02 Analiz iptal edildi.


Koordinat bilgilerinden, 2. kat AE aksında biten konsol kirişin ucunda, diğer yöndeki kirişin genişliği kadar bir kiriş parçasının kaldığı tespit edilmiştir ve o parça silinmiştir. Benzer şekilde olan diğer parçalar da silinmiş olup, projenin hata vermeyen hali ise bu mesaja eklenmiştir.

Bu tarz problemleri yaşamamak için kiriş, döşeme kenarı birleşimlerine dikkat edilmesi, gerekirse kiriş kaçıklarınının değiştirilmesi gerekebilmektedir. Örneğin K1-K2 kirişlerin üstten tanımlamak yerine alttan tanımlayarak döşeme kenarı-kiriş düğüm noktalarını aynı koordinatta denk getirebiliriz. Böylece diğer yöndeki kirişin genişliği kadar küçük bir kiriş parçası oluşmasına imkan verememiş olacağız.

İyi çalışmalar..
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst