V11'i Online Satın Alın

Analiz Hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xavi40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xavi40

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba.Çalışma aşamasında bir projem var.Analiz yaptıramıyorum.Geometri kontrolü uygun olmasına rağmen geomerik kontrol yaptırmamı istiyor.Sorunu öğrenmek istiyorum.Ayrıca proje hakkında genel görüş almak istiyorum.Bodrum perdesinde pencere ve kapı boşlukları,gereksiz aks temizlikleri yapılıp sistem son kez analiz edilecektir.teşekkür ederim.İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Şimdi resimde işaretlediğim 1-2 yer var. ekrana tüm proje sığsın ve büyük görünsün diye projeyi döndürdüm.

1-Analiz hatanız; Normal kat K26 kirişi ile K59 kirişinin kesiştiği noktadaki kiriş parçacığından kaynaklanıyor. (beyaz revizyon bulutu) Tüm katlarda bununla ilgili düzeltmeleri kaldırırsanız sorun kalmaz.
2-Yapıyı yarı rijit diyafram çözün.
3-Merdivenlerle ilgili veri girişini yük yada merdivenin kendisini girerek tamamlayın.
4-İmkan varsa perdelerin ucunu kirişle bağlayın.
5-Kırmızı revizyon bulutu içine aldığım kirişin yüksekliği 32 kalmış sanırım 50-60 filan olacaktı.
6-Mor revizyon bulutu içindeki 2 parçalı kirişlerin her biri ayrı bir isme sahip. Bunları tek isme dönüştürün. Bu işaretlediklerimden başka da var.
7-Buna mukabil mavi rev. bult. olan kirişi de iki ayrı isimle isimlendirmenizi öneririm.
8-Nervür döşeme olduğuna göre bazı döşemelerin üzerinde duvar vardır, dolayısıyla yükleri gözden geçirilmeli.(D4-7-16-17) D11 yükü de fazla.
9-S11 kolonu bir yönde boşta kalmış. Nervürlü döşeme yaptığınıza göre istediğiniz yerden kiriş geçirme hakkına sahipsiniz. Bunu diğer kolona yada en azından karşı kirişe bağlayın.
Aynı şekilde S12 kolonunu da kirişe diğer kolona bağlayabilirsiniz.
10-Bu balkon kenarları anlamak mümkün değil. Binada balkon yapacağız diye kendimizi parçalıyoruz. Yine nervürlü döşeme sisteminde kirişleri istediğiniz yerden geçirme hakkına sahipken neden en olmadık yerlerden kiriş geçiriyorsunuz. Önce süreklilikleri sağlayın kalan yerleri doldurun gitsin.(Turuncu çizgiler) Nedir bu anlamsız kirişler. Klasik döşemelerde de bazı arkadaşlar balkon uğruna kirişten konsol yapıyorlar ki anlayamıyorum bir türlü.
11-Hiç olmazsa ana kirişlerin genişliğini 50 yapın. Kolon dar kenarını 30 yapın ki kirişler daha fazla bassın.
12-Kaset döşemelerde tali kiriş durumunda olan nervürün yüksekliği 35 kalmış. Her iki yön arasında yükseklik farkı var.
13-Kiriş yüklerini kontrol edin.
14-Çatı kat kiriş ve döşeme yüklerini düşürebilirsiniz.

Özetle değerlendirmemem bu şekilde..

Ekli dosyalar

• Screenshot 2016-01-17 22.31.59.png
    Screenshot 2016-01-17 22.31.59.png
    584.8 KB · Görüntüleme: 3,601
Nedim bey çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.Yazdığınız maddelerden bir kısmını kendimce düzeltmiştim(merdiven,yükler,vs.).Diğerlerini de uygulayacağım.Neden analiz yapmadığını bilmiyordum.Balkon konusunda değinecek olursak mimari proje doğrultusunda K45 kirişinin saplandığı noktaya kolon yada perde koymayı düşünmüştüm.Fakat mimari planda depo girişinin orda olmasından dolayı geri silmek zorunda kaldım.Son haliyle düzeltmeden sisteme yüklemiştim.Saplama kirişe saplama yapmak birde konsol olması çok ciddi bir durum.Bunun farkındayım.Balkon döşemelerini döşeme kenarı ile plak olarak tasarlamayı düşünmekteyim.Tekrardan teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Geri