V11'i Online Satın Alın

Analiz Hatası ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vtutkal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cevabınız için teşekkürler, yalnız dosyayı açamadım idecad 7 kullanıyorum formatı değiştirip tekrar gönderebilirmisiniz ?

konsol döşemeleri silince çözüyor silip duvar yükü olarak kirişe yük girebilirsin. tam rijit diyafram olarakda çözülüyor bi değişiklik yapmadan

Probleminiz A aksı ile 15 aksının kesim noktasındaki kiriş parçacığından kaynaklanmaktadır. Resimdeki bölge Oradaki kiriş parçacığını silerseniz (bütün katlarda) sistem analiz yapıyor. Dolayısıyla D27 döşemesi de silinecektir. (normal katlarda) bu döşemeyi de yeniden girmeniz gerekecektir.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2017-03-18 16.17.25.png
    Screenshot 2017-03-18 16.17.25.png
    186.7 KB · Görüntüleme: 4,184
Bir iki not söyleyeyim:
Döşemelerde gereksiz kalınlıklardan kaçınıp sistemin yükünü azaltabilirsiniz.
Kat perdelerini kabuk olarak modelleyiniz.
30/125 - 30/150 boyutunda (mecburi kesitlerdeki) kolonlar yerine 25/175 perde yapmanız daha doğru olur. Mimaride diş oluşur, ama kalın dişlerden ziyade ince dişler olur ki çok önemli bulmuyorum.
Merdiveni sisteme dahil ediniz.
25/36 kirişlerinizi çok doğru buluyorum ama illa yapacaksanız bari genişlikleri 25 olmasın.
Çatı kat döşeme hareketli yüklerini düşürebilirsiniz.
Çatı kat kiriş (duvar) yüklerini düşürebilirsiniz.

NYILMAZ":10ncppxy' Alıntı:
Bir iki not söyleyeyim:
Döşemelerde gereksiz kalınlıklardan kaçınıp sistemin yükünü azaltabilirsiniz.
Kat perdelerini kabuk olarak modelleyiniz.
30/125 - 30/150 boyutunda (mecburi kesitlerdeki) kolonlar yerine 25/175 perde yapmanız daha doğru olur. Mimaride diş oluşur, ama kalın dişlerden ziyade ince dişler olur ki çok önemli bulmuyorum.
Merdiveni sisteme dahil ediniz.
25/36 kirişlerinizi çok doğru buluyorum ama illa yapacaksanız bari genişlikleri 25 olmasın.
Çatı kat döşeme hareketli yüklerini düşürebilirsiniz.
Çatı kat kiriş (duvar) yüklerini düşürebilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.
Döşeme kenarı çizdiğim de özellikle dikkat etmeme rağmen kiriş parçacığını oluşturuyor onu nasıl engelleyebilirim ?

Geri