V11'i Online Satın Alın

Analiz Sırasında hata ve Bazı eksikler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan civilman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kısa öbce hatası aldığım yeri silince fransız balkon atamıyorum
Analizi yarı rijite göre yapınca hata veriyor yapmıyor.

Kendim gördüğüm düzeltebileceğim eksikler ve hatalarım : Öncelikle yük ve merdiven girişlerini tamamlamadım.
20-30 hatıl olarak yerinde hatıl dönecekleri yere hatalı da olsa 20-30 kiriş girdim

Merhaba,

Yarı rijit diyafram seçeneğine göre analizde karşılaştığınız sorunun sebebi, D42 döşemesinin sağ döşeme kenarına ait düğüm noktasının K47 kirişine bağlandığı notada oluşmaması. (Kısa obje uyarısı D19 döşemesini oluşturmak için çizilen 4 mm uzunluğundaki döşeme kenarı için veriliyor ve analizi etkilemiyor.)

Diğer Notlar:
ST9-TK258-TK 256 sürekli temelleri P9-P22-P23 ün düğüm noktasından bağlanmıyor.
Bodrum kat P20 panelinin altında döşeme kenarı parçası var.
D28 döşemesinin sol alt kenarı K14 e kirişi ile çakışıyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Levent Özpak":3r1d3p0q' Alıntı:
Merhaba,

Yarı rijit diyafram seçeneğine göre analizde karşılaştığınız sorunun sebebi, D42 döşemesinin sağ döşeme kenarına ait düğüm noktasının K47 kirişine bağlandığı notada oluşmaması. (Kısa obje uyarısı D19 döşemesini oluşturmak için çizilen 4 mm uzunluğundaki döşeme kenarı için veriliyor ve analizi etkilemiyor.)

Diğer Notlar:

İyi çalışmalar
Merhabalar Levent Bey Bende yeni İdecad kullanıcısıyım forumu takip edip programa dahada hakim olmaya çalışıyoruz siz değerli tecrübeli mühendis abilerimizle. Aynı problemlerle bizde karşılaşıyoruz bazen benim sorum şu bu problemleri hemen nasıl görebiliyoruz? Örneğin bodrum kat P20 panelinin altında döşeme kenarı parçası olduğunu nereden hemen görebiliriz ?

ahmet09:1culjc0y' Alıntı:
Levent Özpak:1culjc0y' Alıntı:
Merhaba,

Diğer Notlar:

İyi çalışmalar
Merhabalar Levent Bey Bende yeni İdecad kullanıcısıyım forumu takip edip programa dahada hakim olmaya çalışıyoruz siz değerli tecrübeli mühendis abilerimizle. Aynı problemlerle bizde karşılaşıyoruz bazen benim sorum şu bu problemleri hemen nasıl görebiliyoruz? Örneğin bodrum kat P20 panelinin altında döşeme kenarı parçası olduğunu nereden hemen görebiliriz ?
Merhaba,
P20 paneli ile döşeme kenarının çakışması geometri kontrolünde tespit edilebiliyor. Analiz sırasında karşılaşılan sistem çözülemiyor uyarıları da genelde Analiz durumu penceresinde verilen problemli düğüm noktası numarası ait koordinatlardan tespit edilebiliyor.
Aşağıda linki verilen doküman programda veri girişi sırasında ve sonrasında proje kontrolünün nasıl yapılabileceğine ilişkin bilgiler içermektedir.

İyi çalışmalar

Geri