V11'i Online Satın Alın

Analiz Sisteminin Kapanması

Merhabalar, az önce bazı değişiklikler yaptım projede, daha önce var olan geometrik hataya rağmen analiz yapılıyordu ama şimdilik analiz yapamıyorum bu haliyle. En kısa sürede bana yardımcı olunmasını bekler, iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Zemin kattaki ismiyle D38 döşemesini ve döşeme boşluğu tekrar tanımlayınız.

İlave bazı notlar;
-Zemin kattaki K56-57-58 kirşlerinin tanımlanan perdeler alt katta devam etmediği için düşey süreklilik oluşuyor. (Parapet yükleri için duvar objesi ile veya kiriş ayarlarında duvar yük tanımı yapılabilir)
-2. kat tavanındaki geometri kontrolünde hata olarak verilen üst üste döşeme sorununun çözümü için saçak döşeme kenarını P17 nin sol üst düğüm noktasından tanımlayınız.
-200 kotundaki arasahanlık döşemeleri için döşeme özelliklerinden "rijit diyafram oluşturma" seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
-Rijit bodrum katlı yapılarda "iki yükleme durumlu hesap yöntemi" nin seçilmesini öneririz.
-En kesit şekli U,T,L vb. çok kollu perde lerin grup perde olarak tanımlanması uygun olur.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Desteğiniz için teşekkür ederim. Bazen idareler beton parapet isteyebiliyor. K56-57-58 kirşlerinin üzerine betonarme parapet amaçlı koydum. Grup perde tanımlaması yapılınca çoğu zaman donatı eksikliği oluşuyor. İyi çalışmalar dilerim.

Geri