V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Analiz sonuçlarındaki değişiklikler

geçen hafta tüm hatalarını tamamlayıp bitirdiğim projede bugün tekrar analiz aldığımda onlarca hata çıktı ve analiz süresi uzadı. bunun sebebi ne olabilir ? @Yasin TEZEL

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Analiz ayarlarını değiştirmiş olabilirsiniz. Örneğin "üst yapı etkileşimli çözüm" ve "yarı rijit diyafram" çözüm opsiyonları analiz süresini uzatacaktır.
Bu opsiyonlar seçildiğinde analiz sonuçlarında farklılıklar görebilirsiniz. Varsa eski proje yedekleriniz ile kıyaslayabilirsiniz.
Ayrıca radye temel ve perdelerde sonlu eleman boyutlarını azaltmak analiz süresini uzatır ve sonuçları etkileyebilir.

Analiz ayarlarını değiştirmiş olabilirsiniz. Örneğin "üst yapı etkileşimli çözüm" ve "yarı rijit diyafram" çözüm opsiyonları analiz süresini uzatacaktır.
Bu opsiyonlar seçildiğinde analiz sonuçlarında farklılıklar görebilirsiniz. Varsa eski proje yedekleriniz ile kıyaslayabilirsiniz.
Ayrıca radye temel ve perdelerde sonlu eleman boyutlarını azaltmak analiz süresini uzatır ve sonuçları etkileyebilir.
kayıt ederek kapatmıştım ve herhangi bir analiz ayarı değişikliği yapmadan almıştım analizi, ekte eklediğim proje eskiden analiz alarak bıraktığım ve herhangi bir hata olmayan proje fakat bunun üstünden bile analiz aldığımda hatalar çıkıyor, küçük tadilat yapacaktım proje üstünde değişikliği yapmadan tekrar analiz alayım dedim 1 hafta sonrasında bununla karşılaştım. eklediğim projeye siz de analiz alıp yorumlayabilir misiniz ?

Son düzenleme:
İlk cevabımı yazdığımda projenizi eklememiştiniz genel olarak bilgi vermiştim.
Projenizi incelediğimizde perdede süreklilik hatası var. Bunu analiz modelinde deformasyonlarda görebiliyorsunuz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
P1 perdesindeki hatayı düzeltip projenizi tekrar kontrol eder misiniz.
Bu düzeltmeden sonra projede hata kalmıyor.
1744033575726.png
1744033805247.png

İlk cevabımı yazdığımda projenizi eklememiştiniz genel olarak bilgi vermiştim.
Projenizi incelediğimizde perdede süreklilik hatası var. Bunu analiz modelinde deformasyonlarda görebiliyorsunuz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
P1 perdesindeki hatayı düzeltip projenizi tekrar kontrol eder misiniz.
Bu düzeltmeden sonra projede hata kalmıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 50397
Ekli dosyayı görüntüle 50398

geometri kontrolünde vs veya önceki analizlerimde bununla karşılaşmamıştım tekrar analiz aldığımda hatalarla karşılaşmıştım. ilginiz için teşekkür ederim sorun çözülmüş oldu

Geri