V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ANALIZ SONUCU HERŞEY KAYBOLDU

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btemel52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
IDE 6 İLE BİR TÜRLÜ UYUŞAMIYORUZ ŞÖYLEKİ EKTE GÖNDERDİĞİM PROJEYİ ANALİZ ETTİM ŞU
AŞAGIDA SAYDIKLARIM BAŞIMA GELDİ
1-AKS SİSTEMİ ZEMİN KATTA İKEN 5. KATA KAYDI YANİ BİNA TAKLA ATTI
2-BAZI DÖŞEMELERDE DÖŞEME ÇALIŞMA SİSTEMİ BELİRLENEMEDİ DİYE HATALAR VERİYOR BİZ İDE 5 DE HERTÜRLÜ L YAMUK VS. DÖŞEMELERİ RAHATLIKLA HESAP
AKSI ÇIZIP SONUÇ ALIYORDUK
3-ANALİZ SONUCU DÖŞEMELER EDİT EDİLİYOR FAKAT ETİKET VE HESAP AKSLARI GÖRÜNMÜYOR
4-ÜÇ BOYUTLU PENCEREDE BİNA ÜÇ BOYUTLU GÖRÜNÜŞÜ BAZI HALLERDE ZOMM SINIRLAR DEDİĞİMDE KAYBOLUYOR
5-ÜÇ BOYUTLU MODDA MERDİVEN ÜÇ BOYUTUNU NASIL MAUS İLE TUTUP ÇEVİRİYORSAK BURDA BİR TÜRLÜ UÇUŞ MODUNA ALDIĞIMIZ HALDE BİNAYI EVİRİP ÇEVİREMEDİK
6-HELE BİR MERDİVEN ÇİZİMİNE BAKIN ARAP SAÇINA BENZİYOR ÖLÇÜ ÇİZGİLERİ BİR ALEM KESİTLERDE İSTENMEYEN ÇİZGİLER VAR
İLGİLENEN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
 
Merhaba;
Sanırım mu modeli "2B mimari Proje oku" komutunu kullanarak oluşturmuşsunuz, diyeceksinizki evet öyle ne olmuş yani?
Modeli inceleyecek olursanız göreceksinizki bütün kolonlarınız çok küçük açılarla tanımlanmış ve aks kesişimlerine tam bağlanmıyor, kolon kiriş birleşimlerinin bir çoğu hatalı ( ya birleşmemiş yada olmaması gereken bir şekilde birleşmiş) birkaç yerde kolon içersinde küçük anlamsız kiriş parçacıkları kalmış, buna bağlı olarak döşeme tanımlamalarının neredeyse hepsi hatalı...

Önerim bu projeyi sıfırdan İdeStatik modelleme tekniklerini kullanarak sizin tanımlamanız, birde öyle çözüm yapmanız olacaktır.

İyi çalışmalar dilerim...
 
DOĞRUDUR 2 BOYUTLU PROJEYİ ALTLIK OLARAK KULLANDIM BUNU DA YAPMAZSAK
BU İDE 6 NIN KOLAYLIĞI GİBİ DÜŞÜNÜYORDUK AMA DEMEK ÇİZİMDE KALAN PAÇACIKLAR
BİZİ YANILTIYOR PEKİ BU KOLAYLIĞIDA KULLANAMAZSAK DAHA DWG VEYA DXF İMPORT
BİZİM HANGİ İŞİMİZE YARAYACAK
BİRDE MERDİVEN ÇİZİMİNE BAKARMISINIZ LÜTFEN ÇİZİME BENZİYORMU
TEŞEKKÜRLER
 
IdeCAD uc boyutlu tasarlanmis bir programdir. Kendi mimari programi ve diger mimari 3 boyutlu programlardan 3 boyutlu data okur. 2 boyutlu dwg de okur ama sizin biraz calismaniz gerekebilir.
 
Okuduğunuz mimari projenin koordinatlarına bakarsanız alakasız bir yerde olduğunu görürsünüz. Zemin katınızın A aksının y koordinatı -11900m, 5. katınızın A aksının y koordinatı -8m.
DWG okuduktan sonra çiziminizi binanızın sol alt kısmı kabaca orijin noktasına gelecek şekilde taşıyın, sonra objelerinizi oluşturmaya başlayın. Muhtemelen binanızın bir kısmı alakasız bir yerde oluştuğu için 3 boyutta göremiyorsunuz.

Her aşamada oluşan taşıyıcı elemanların ve sistemin düzgün olup olmadığını kontrol ediniz. Hatta mimari dosyanız çok sağlıklı bir şekilde otomatik eleman oluşturmuyorsa aksları, kolonları otomatik oluşturup kirişleri elle girmeyi bile düşünebilirsiniz. DWG'den programa otomatik herşeyi okutturup sonra F9'a basayım işim hallolsun düşüncesi doğru değil, çünkü dwg çizimlerinin belli bir standardı olmadığı için her dwg'den herşey düzgün okunacak diye bir garanti yok.
DWG'den ve 2 boyutlu çizimden sistem oluşturmayı, eleman koordinatlarınızı ve boyutlarınızı oluştururken başlangıçta bir yardımcı araç olarak düşünmelisiniz.
Duruma göre sizin müdahale etmeniz ve oluşan sisteminizi düzenlemeniz gerekebilir. Bunlara dikkat ederseniz daha problemsiz çalışacağınızı düşünüyorum.

Merdiveninizi hiçbir işlem yapmadan ctrl+c ile kopyalayın, yeni projeyi varsayılan arka plan siyah template'i ile açıp ctrl+v ile yapıştırın. Bu şekilde merdiven çizimi alınca düzgün oluşuyor. Büyük ihtimalle proje koordinatları arasındaki tutarsızlık ve aşırı büyük koordinatlar yüzünden problem çıkıyor merdiven çiziminizde de.

İyi çalışmalar
 
SAYIN ADMİN ŞURASINI ANLAYAMADIM YANİ MERDİVENİ BİNA İÇİNDEN ÇIKARTIP YENİ
PROJE AÇARAK BU ALANA YAPIŞTIRMAK SURETİYLE BİNADAN AYRI ANALİZMİ YAPTIRAYIM
VE ONDAN SORAMI ÇIZIM ALAYIM BU İŞLEMİ İSTERSENİZ BİR İKİ ŞEKİLLE
TARİFLERSENİZ MEMNUN OLURUM AYRICA MERDİVEN KONUSUBDA YENİDEN MERDİVEN OLUŞTURMAKMI DAHA İYİ SONUÇ VERİR
YOKSA HAZIR MERDİVEN TİPLERİ ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPARAK MI DAHA İYİ SONUÇ ALIRIZ.
BİRDE MERDİVEN VE SAHANLIKLARIN KALINLIKLARINI NEREDEN DEĞİŞTİRİYORUZ.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
 
Bu proje için merdiveni yeni bir projeye copy+paste yaparak sonuç alabilirsiniz. Mesnetlenme koşulları vs merdiven içinde tanımlı olduğu için binadan çıkartmak bir sorun olmaz. İleri de de bahsettiğim gibi koordinatlara özellikle dwg okurken dikkat ederseniz daha az sorun yaşarsınız. Autocad üzerinde çalışan mimarlar galiba gelen arazi planı üzerine direk binayı girdikleri için koordinatlar bu şekilde garip olabiliyor. İleriki versiyonda dwg okurken otomatik olrak binanın sol alt köşesini (0,0) noktasına taşıma opsiyonu ekleyeceğiz.
Yapmak istediğiniz merdiven hazır merdivenlerin biraz değişmiş hali ise mevcut bir merdiveni değiştirmek daha kolay olur tabi.
Merdiven ve sahanlık kalınlıklarını merdiveni seçip sağ tıklayıp "özellikler" menüsüne girerek "Parametreler" kısmından değiştirebilirsiniz.
 
spektrum periyotları ta ve tb değerlerini proje başında tanımamamız isteniyor analiz öncesi Z4 YERİNE Z3 DEĞERİ GİRDİM TEKRAR düzeltmek için ne yapmalıyım?

teşekkürler
 
Söz konusu durumu değiştirmek için sol taftaki yapı ağacı kısmından
1. Davranı spektrum analizi >
2. Davranış Spektrumu Fonksiyonları altında DSF1 var
üzerinde sağ tuş> özelliklerine girerseniz Z3 ü Z4 yapabilirsiniz

Detay için resim ekliyorum
Kolay gelsin
 
Geri
Üst