V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Analiz vs. Geometrık uygunluk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan felamurr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

felamurr

Yeni Üye
Yapıda analiz yaptığımda her hangı bir hata vermemekte ama geometri kontrolünde hatalar görünüyor, hangısını dıkkate almalıyım?

felamurr":3djhhy28' Alıntı:
Yapıda analiz yaptığımda her hangı bir hata vermemekte ama geometri kontrolünde hatalar görünüyor, hangısını dıkkate almalıyım?

Geometri kontrolündeki hataları dikkate almanız gerekiyor. Bazı hatalar yönetmeliğe uyulması açısından önemlidir, bazıları geometrik sorunlara işaret eder ve sadece uyarı amaçlıdır. Çıkan hatanın neden oluştuğunu inceleyip ona göre önlem almanız gerekiyor.

HakanŞahin":194qpsgn' Alıntı:
felamurr":194qpsgn' Alıntı:

Geometri kontrolündeki hataları dikkate almanız gerekiyor. Bazı hatalar yönetmeliğe uyulması açısından önemlidir, bazıları geometrik sorunlara işaret eder ve sadece uyarı amaçlıdır. Çıkan hatanın neden oluştuğunu inceleyip ona göre önlem almanız gerekiyor.

hakan bey tesekkurler bı sorum daha olacaktı
programda etriye aralıklarını veren bılgıyı nerden buluyoruz, bırda geometrık kontrole tıklandıgında pencere ekrana gelmıyor yardımcı olursanız sevınırım

felamurr":316jripx' Alıntı:
programda etriye aralıklarını veren bılgıyı nerden buluyoruz,

"Etriye aralıklarını veren bilgi" derken neyi öğrenmek istediğinizi tam anlayamadım.

felamurr":316jripx' Alıntı:
bırda geometrık kontrole tıklandıgında pencere ekrana gelmıyor yardımcı olursanız sevınırım

Bu sorunuzu da tam anlamadım... "Pencere ekrana gelmiyor" derken anlatmak istediğiniz sorunu adım adım maddeleyin gerekirse ekran görüntüsü ekleyerek gösterin...

geometrik kontrol lınkını tıklayınca

tamam butonunu tıkladıktan sonra ekrana gelen hata ve/veya uyarıları belırten pencereden bahsedıyorum.

Ekli dosyalar

• 2.png
    2.png
    164.8 KB · Görüntüleme: 2,743
  • 1.png
    1.png
    207.6 KB · Görüntüleme: 2,743
Pencere, ekranın dışında kalmış veya ekranın dışına doğru taşınmış olabilir mi?

1. Programdan çıkın.
2. Programı çalıştırırken sol shift + ctrl tuşlarını aynı anda basılı tutun.
3. Registiry ayarları temizlendi mesajı gelince basılı tutuğunuz tuşları bırakın.
4. Tamam butonunu tıklayın.
4. Probleme bakın çözülmüş mü?

Tesekkurler sorun çözüldü.

Bi ayrıntı takıldı aklıma onu sorayım, yapıda döşeme yüklerini program kendi atıyor normalde, balkonlarda ve/veya dışa yakın döşemelerde G ve Q yükleribde değişiklik yapmama gerek varmı?

felamurr":3j8fgiu7' Alıntı:
...
Bi ayrıntı takıldı aklıma onu sorayım, yapıda döşeme yüklerini program kendi atıyor normalde, balkonlarda ve/veya dışa yakın döşemelerde G ve Q yükleribde değişiklik yapmama gerek varmı?
Merhaba,

Programda döşeme ve kiriş tanımlarken taşıyıcı elemanlara atanmış olan default yük değerleri gelir. Mühendis yaptığı yapıya ve kullandığı malzeye göre yapı yüklerini kendi belirlemek durumundadır.

İyi çalışmalar

Geri