Analiz Yapamıyorum

Merhabalar, projemi ekte gönderiyorum, analiz yapmak istiyorum, fakat sistem çözülemiyor uyarsı veriyor. En bariz sebebi ne olabilir? Detaylı yardımcı olursanız sevinirim, koaly gelsin...
 
Re: ANALİZ YAPAMIYORUM

geometri hatalarına bir bakın.buradaki hataları düzeltin.üst üste objeler vb..... kalıp planında çok değişik kiriş ebatları kullanmışsınız.bence hepsini 25/50 veya 25/60 yapın. özellikle 25/60 kirişin devamını 25/50 yapmışsınız60lık uzun kirişlerin alt düzlerinin devamlılığı sağlanmalı.değişken kesitli kiriş kullanmanız işçilik yönünden hatalara sebep verebilir.hataları düzelttikten sonra bence birden fazla rijit diyafram ile çözüm yapın.ii çalışmalar.
 
Re: ANALİZ YAPAMIYORUM

Geometri kontrolündeki hatalara bakın. Özellikle üst üste objeler var. Bodrum kata baktım.s5, s9, s12, s45, s52 kolonlarının altında kiriş parçaları kalmış. Zemin katta da yine hemen aynı kiriş ve kolonlar üst üste gelmiş. Büyük döşeme yırtıklarını döşeme boşluğu ile modellemeniz yerine döşeme kenarıyla modellemeniz daha doğru olur. Kotu hatalı döşemeniz var. Döşeme kenarları ile ilgili problemler var. Genel olarak bağlantılarınızda hata var. Projenizi iyi bir şekilde yeniden elden geçiriniz. Merdiven tasarlayıp girerseniz ara kot döşemesi ile uğreşmek zorunda kalmazsınız. Döşeme boşlukları için bir çok noktada kirişle geçmenizi tavsiye ederim. Önde 20-21 cm konsol döşeme varken arkasındaki döşeme 12cm olmaz. Şimdilik bu kar yeterli diye düşünüyorum. Projeniz biraz ele avuca gelince gerekirse tekrar ilaveler yapabiliriz.
 
Merhabalar, öncelikle teşekkür ediyorum. Kiriş ebatlarını bilinçli farklı girdim, çünkü müteahhit arkadaş minimum demir istiyor. Hatta 2800 m2 bu şekilde büyük konsolu olan, dilatasyonlu, geometrisi düz olmayan ve kat yükseklikleri farklı olan bir binada 80 ton demir geçilmemesi gibi olmayacak saçma birşey istiyor.Ayrıca yırtıkları döşeme kenarıyla geçtiğimde, program döşeme kalınlığının 21 cm olmasını istiyor. Bu yüzden döşeme boşluğunu kullandım, sanırım bu programla alakalı bir husus. Döşeme boşluklarında da kirişle geçilmesi istenmiyor. Tekrardan teşekkür ediyorum, kolay gelsin...
 
Tekrar merhaba, mümkünse göndermiş olduğum projedeki sıkıntıları çözüp bana gönderme durumunuz olabilir mi? Analiz yapılabilir hale gelse bile bana yeter...Çünkü sürekli uğraştığım halde sıkıntıları bir türlü çözemiyorum. Vaktinizi almıyorsam eğer salı akşamına kadar yardımcı olup gönderirseniz sevinirim... Kolay gelsin...
 
onurceylan":1f9tbb1e' Alıntı:
Tekrar merhaba, mümkünse göndermiş olduğum projedeki sıkıntıları çözüp bana gönderme durumunuz olabilir mi? Analiz yapılabilir hale gelse bile bana yeter...Çünkü sürekli uğraştığım halde sıkıntıları bir türlü çözemiyorum. Vaktinizi almıyorsam eğer salı akşamına kadar yardımcı olup gönderirseniz sevinirim... Kolay gelsin...

Sevgili Onur,

Bizler burada elimizden geldiğince sizlere yol göstermeye çalışıyor, bilgi paylaşımı ile kısa zamanda çok mesafe kaydedilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız uyarı ve değerlendirmeleri kırmadan dökmeden yapma gayreti içerisindeyiz. İdeYapı çalışanları da doğrudan programla ilgili soru ve sorunları çözmeye, cevaplamaya çalışıyor. Ama hiç birimiz bir başka mühendisin işini yapma durumunda olmadığımız gibi, proje çözme durumumuz da söz konusu değil. Projenizde daha önce de belirttiğim gibi bir çok önemli sıkıntılar var. Siz zaten çok fazla bir şey yapmamışsınız ki bizden destek istiyorsunuz. Siz yaklaşık mimari geometriyle benzerlik ihtiva eden bir şeyler girmişsiniz. Şimdi bizden projeyi datalandırmamızı bekliyorsunuz.

Daha da önemlisi;
onurceylan":1f9tbb1e' Alıntı:
Kiriş ebatlarını bilinçli farklı girdim, çünkü müteahhit arkadaş minimum demir istiyor. Hatta 2800 m2 bu şekilde büyük konsolu olan, dilatasyonlu, geometrisi düz olmayan ve kat yükseklikleri farklı olan bir binada 80 ton demir geçilmemesi gibi olmayacak saçma birşey istiyor.Ayrıca yırtıkları döşeme kenarıyla geçtiğimde, program döşeme kalınlığının 21 cm olmasını istiyor. Bu yüzden döşeme boşluğunu kullandım, sanırım bu programla alakalı bir husus. Döşeme boşluklarında da kirişle geçilmesi istenmiyor.
şeklindeki yazınızda zaten sizin proje çözme işi yaptığınızı değil "saçma" diye nitelendirdiğiniz müteahhidin isteklerini yerine getirme telaşında olduğunu gözlemliyorum. Bu yöntem de benim anlayışıma tamamen zıt bir durum teşkil etmektedir. Sonuçta benim aklıma yatmayan, fakat müteahhit öyle istiyor diye bazı yerleri düzeltip çözüyor"muş gibi yapmam" mümkün değil.

Şahsım adına benim burada kendime biçtiğim misyon başkalarının hatalarını düzeltmek değil, hatalarla ilgili bilgilendirerek ortadan kaldırılmasını ve tekrar edilmesini önlemek. Projecilik sorumluluk ister. Bu duygu ve yeterliliği hissedinceye kadar daha dikkatli çözümler yapmanız gerektiğini düşünüyorum.Sevgilerimle... İyi çalışmalar, kolay gelsin.
 
Geri
Üst