V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Analizin Tamamlanamaması

cengiz_5461

Yeni Üye
Merhaba, alt katlarda tek blok üst katlarda bağımsız kuleler olarak devam eden yapılar olan bir projeyi demo versiyonu kullanarak çözümlüyorum.

Çözümleme esnasında karşılaştığım en büyük sorun, mod birleştirme yöntemi kullandığımda binli ifadelerde mod sayısı vermeme rağmen mod sayısının sürekli yetersiz olması mod sayısını daha fazla arttırdığımda ise analizin tamamlanamayıp hata vermesi. Yapıları tek tek çözdüğümde sonlu elemanların boyutlarını da arttırdığımda herhangi bir sorun yaşamadan çözümlüyorum. fakat birlikte olduğunda aynı katta farklı rijit diyaframlar oluşması konusunda uyarı alıyorum aynı seviyede farklı binaların katları olduğu için diyaframları ayrı ayrı kabul ediyorum. bu durumda mod sayısı konusunda sorun yaşıyorum. eşdeğer deprem yükü yöntemiyle doşeme ve temeli müstesna tutarsam ancak analizi tamamlayabiliyorum.

Sonuç olarak, aşağıdaki linkte ekli dosyada bulunan projede mod birleştirme yöntemi kullanarak, döşeme ve temel analizini de dahil ettiğimde tüm modeli bir arada çözümleyebilmek için hatalarımın ve/veya değiştirmem gereken durumların tespitinin yapılmasını rica ederim.

Proje linkte en fazla 7 gün boyunca saklanabiliyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.

Cengiz DAYIOĞLU
İnşaat Mühendisi

cengiz_5461":1jmdg1o8' Alıntı:
Merhaba, alt katlarda tek blok üst katlarda bağımsız kuleler olarak devam eden yapılar olan bir projeyi demo versiyonu kullanarak çözümlüyorum.

Çözümleme esnasında karşılaştığım en büyük sorun, mod birleştirme yöntemi kullandığımda binli ifadelerde mod sayısı vermeme rağmen mod sayısının sürekli yetersiz olması mod sayısını daha fazla arttırdığımda ise analizin tamamlanamayıp hata vermesi. Yapıları tek tek çözdüğümde sonlu elemanların boyutlarını da arttırdığımda herhangi bir sorun yaşamadan çözümlüyorum. fakat birlikte olduğunda aynı katta farklı rijit diyaframlar oluşması konusunda uyarı alıyorum aynı seviyede farklı binaların katları olduğu için diyaframları ayrı ayrı kabul ediyorum. bu durumda mod sayısı konusunda sorun yaşıyorum. eşdeğer deprem yükü yöntemiyle doşeme ve temeli müstesna tutarsam ancak analizi tamamlayabiliyorum.

Sonuç olarak, aşağıdaki linkte ekli dosyada bulunan projede mod birleştirme yöntemi kullanarak, döşeme ve temel analizini de dahil ettiğimde tüm modeli bir arada çözümleyebilmek için hatalarımın ve/veya değiştirmem gereken durumların tespitinin yapılmasını rica ederim.

Proje linkte en fazla 7 gün boyunca saklanabiliyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.

Cengiz DAYIOĞLU
İnşaat Mühendisi

Merhaba,

Projinizde sonlu eleman genişliklerini 50 cm yaptım ve analiz sorunsuz tamamlandı.

Mod sayısı da 72 mod için yeterli geldi.

Eleman sayısı arttıkça daha fazla belleğie ihtiyaç duyuluyor. Büyük ihtimale bilgisayarınızdaki bellek bu proje için yetersiz kalıyor. Hesap yaptığım bilgisayarın belleği 24 gb.

Ayrıca:

cagatayk":1jmdg1o8' Alıntı:
Mod sayısını düşürüp analiz yapın sonra tekrar artırıp yeniden analiz yapın düzelecektir.

Böyle bir durum söz konusu değildir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    103.5 KB · Görüntüleme: 4,309
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    9.1 KB · Görüntüleme: 4,309
Oncelikle ilgilendiginiz icin tesekurler. gayet tatmin edici bir cevap oldu.
Fakat yaptiginiz analizde doseme analizinde tik bulunmuyor. acaba dosemeyle birlikte mi cozdunuz. 8 gb'lik bir pc'yle calistigim icin cozemedim sanirim. doseme dahil 24 gb yeterliyse eger benzer bir pc temin edecegim.
tekrar tesekkurler. iyi calismalar.

cengiz_5461":3envqnfh' Alıntı:
Oncelikle ilgilendiginiz icin tesekurler. gayet tatmin edici bir cevap oldu.
Fakat yaptiginiz analizde doseme analizinde tik bulunmuyor. acaba dosemeyle birlikte mi cozdunuz. 8 gb'lik bir pc'yle calistigim icin cozemedim sanirim. doseme dahil 24 gb yeterliyse eger benzer bir pc temin edecegim.
tekrar tesekkurler. iyi calismalar.

Döşemeler analizini, süre uzamasın diye analiz sırasında işaretlemedim. Tam rijit diyafram çözümünde döşeme analizini işaretlemek zorunda değiliz. Her kat içinde sadece döşeme analizini ayrıca yapma şansımız var.

Döşeme analizini seçmek sorun olmayacaktır. Sadece sure uzayacaktır.

Geri