V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

appcrash hatası

izmirlimuhendis

Etkin Üye
ekte gönderdiğim güçlendirme projesinde zemin katta iken kolon aplikasyon planı alırken güçlendirmeyi dışta ya da içte aç dediğimde program appcrash hatası veriyor fakat normal kolon aplikasyon planı alırken hata vermiyor sadece güçlendirme çizimini aldığımda veriyor. ve program çalışmayı durdurup kapanıyor. yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

Sayın İzmirli mühendis,
bu deneme amaçlı girdiğiniz bir yapı mıdır yoksa gerçek bir yapı mı? Kiriş ve Kolonlarda donatılar girilip kilitlenmemiş gördüm. Gerçek yapı ise yapıdaki gerçek donatının girilip kilitlenmesi gerekiyor.
Kolon mantolama kolonun her yönünde yapılmalı tek bir yönde yapmak pek mümkün değil. Bunun yerine perdeler ilave etmeyi tercih etmeniz daha doğru olur.
 
yanıtınız için teşekkür ederim ancak;
1.sistem gerçek bir sistemdir. deneme amaçlı değildir.
2. kirişlerin kilitlenmemiş olma sebebi binanın henüz zemin kat kolon seviyesinde olmasıdır yani bina tamamlanmamıştır. ancak yapı sahibinin isteği üzerine kolonlar güçlendirilmiştir.
3. kolonların tek yönde mantolanmasında ne sorun var nedne yapılamıyor onu tam anlayamadım.
4. ayrıca bütün bunların appcrash hatası ile bir ilgii var mı ?
 
Bu hatayı önümüzdeki hafta çıkacak olan 6.53 güncellemesinde düzelttik.

Şimdilik çizim almak için
-1. kattaki tüm elemanları silin
-Zemin kata geçip çiziminizi alın
-Tekrar 1. kata geçip undo komutu ile silinen elemanları geri getirin.
 
Sayın İzmirlimühendis,
Benim yazdıklarımın aproach hatası ile bir ilgisi yok. Güçlendirmede sorun gördüğüm için yazdım. Güçlendirme hassas bir konudur bilinçli yapılması gerekir.
Yapının yatay yükte zayıf olduğu belirgin ancak yapılan güçlendirmenin yapıyı olduğundan daha iyi duruma getirmesi için, güçlendirme amaçlı yapılan ilave ve iyileştirmelerin yapı ile birlikte çalışması gerekir. mantolamanın amacı kesiti yeterli olmayan (beton, donatı veya kesit alanı sebebi ile) elemanın taşıma kapasitesini artırmaktır. Kolonun bir tarafına sıva yapar gibi yapılan ve kolonu sarmayan bir mantolamanın eski kolonla birlikte çalışması mümkün değildir. Ne kadar ankaraj yapmaya çalışın eski kolonu tahrip etmekten ileri gitmez. Eski kolonun çevresini sararak etriye ve düşey donatı olarak yeniden oluşturulan manto kabuk kendi başına ihtiyacı karşılayacak şekilde design edilir. Genelde eski kesite hiç güvenilmez. İçeride bir dolgu malzemesi gibi kalır.
Diğer bir alternatif yapı içine doğru kesiti büyütmektir ama bu mantolama gibi 10-15 cm ile olmaz. İçeri doğru minimum 50-60 cm bir kolon ilave ile kesiti büyütebilirsiniz tabi yine bu ilave kolonu eski kolona sağlam bir şekilde ankaraj detayları uygulamanız gerekir. Alan daha geniş olduğundan pek çok detay uygulamak mümkün.
 
Geri
Üst