V11'i Online Satın Alın

arada döşeme olan katlar nasıl tanımlanır

yldrmanil

Etkin Üye
7 metre kat yüksekliğine sahip bir depo yapısı var. yapının planda 1/3inde ofislerin olduğu bölüm var ve burada 3,5metre + 3,5 metre iki kat olarak ofisler oluşturulmuş. bu yapıda 3,5+3,5 iki kat olarak mı katları tanımlanmalıyım yoksa 7 metrelik tek kat yapıp aradaki döşemeleri "döşeme kot ayarlarını" (aynı zamanda kirişleri) değiştirerek mi tanımlamalıyım?asd.png

3.5m+3.5m olarak iki kat tanımlayıp arada kirişleri de atarak bağlantı yapman daha doğru olur.

kiriş atamıyorum. kiriş koyduğumda zaten üstteki sorum hiç oluşmayacak
Başlamadığınız projede kiriş nasıl atamadınız anlayamadım ( ? )
İki durumda da modelleme yapılabilir.
Eğer yapınız tamamen betonarme bir yapı olacaksa farklı iki kat şeklinde modelleyiniz.
Çelik bir yapının içine betonarme bir bölüm oluşturacaksanız kot vermek sureti ile modelleme yapınız.

Başlamadığınız projede kiriş nasıl atamadınız anlayamadım ( ? )
mimariden dolayı kiriş olmaması gerektiğini bilebiliriz sanıyorum.
Eğer yapınız tamamen betonarme bir yapı olacaksa farklı iki kat şeklinde modelleyiniz.
Yapı tamamen betonarme olacak.
İki durumda da modelleme yapılabilir.
Teşekkür ederim. Yarın projeye başlayacağım. Bitirdiğimde Yükleyeceğim.

Başlangıç sorunuzla mimariden dolayı kiriş atma konusunun bir alakası yok. Kot da verseniz ayrı katta yapsanız kiriş atamıyor iseniz durum aynı . O başka bir konu. Bu platform hiç bir katılımcının bilgisinin sorgulanma yeri değil sorunlara doğru çözüm getirebilmek için oluşturulmuş bir platform. Bu yüzden projenizi yüklemeniz ne demek istediğinizi anlamak ve buna göre çözüm üretmek açısından önemli.
İyi çalışmalar.

Başlangıç sorunuzla mimariden dolayı kiriş atma konusunun bir alakası yok. Kot da verseniz ayrı katta yapsanız kiriş atamıyor iseniz durum aynı . O başka bir konu. Bu platform hiç bir katılımcının bilgisinin sorgulanma yeri değil sorunlara doğru çözüm getirebilmek için oluşturulmuş bir platform. Bu yüzden projenizi yüklemeniz ne demek istediğinizi anlamak ve buna göre çözüm üretmek açısından önemli.
İyi çalışmalar.
siz neden geriliyorsunuz ben anlamıyorum. defalarca platforma koyduğum projelerim var zaten. şu anda elimde olmayan projeyi nasıl koyabilirim.
hiç bir katılımcının bilgisinin sorgulanma yeri değil
kimin bilgisini sorguladık şu konuşmalar içinde anlayamadım.
platformun oluşturulma amacına uygun bir şekilde idecad'in çalışmasını anlamak adına işime başlamadan önde iki durumdaki modellemede bir fark oluşur mu bunu öğrenmek istedim. belirttiğim gibi yarın projeyi yükleyeceğim.

Model konusunda bana göre bir sorun görülmüyor.
Ancak ;
Perde ve döşeme sonlu elaman genişliklerini 50 cm veya daha az yapın.
Perdelerdeki subasman perdesi işaretini kaldırın.
Asansör perdelerini grup perde yapın.
Taşıyıcı sistem seçimini he iki yönde A15 yapın.
Taşıma gücü ile yatak katsayısı uyumsuz gibi geldi. 3300 t/m³ civarinda olmalı. Sizde 15000 t/m³. Bu durumu zeminciniz ve geoteknikçiniz ile teyit edin. Yatak katsayısının azalması ile ortaya çıkan kapasite sorununu donatı artırarak, Nmaks hatasını ise kirişi 50cm yaparak çözebilirsiniz. Merdiven veya asansör kenarında sorun olmaz sanırım

Radye temelde negatif gerilme dışında bir sorun görülmüyor.

İyi çalışmalar....

İlginize teşekkür ederim,
Perdelerdeki subasman perdesi işaretini kaldırın.
bodrum rijit ve sadece toprak tutan perdeler, yine de kaldırmalı mıyım işareti?

Bir de bir konu var perde kalınlığını iki farklı kat olarak tanımladığımızdan dolayı 350/16 ile kontrol ediyor. Ben yine de 700/16 ile kontrol edip 45cm perde yaptım. ara katın olduğu tarafta ise perdeyi 30cm yaptım. Bu yaptıklarım doğru mu sizce?

Rijit işaretli olduğu için kaldırmanızda bir sorun yok. Bunu burada bize göre daha tecrübeli olduğunu düşündüğüm katılımcılarda gerek yok şeklinde izah ediyorlar. Toprak itkisinin önemli olduğunu düşünüyorsanız ilgili kombinasyonları eklemelisiniz. Bu konuda aşağıdaki linkleri detaylı incelemenizi tavsiye ederim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Perde kalınlığını bu yüzden yaptığınız anlaşılıyor. Bende öyle düşünüyorum ama daha ince yapılabilir mi ? Tecrübe ve tercih. Ama emniyetli tarafta kalmak gerekirse bana göre yaklaşımınız doğru...

Geri