V11'i Online Satın Alın

Asansör boşluğu çevresi kiriş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saaahin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba
benim sorum biraz tasarımsal olucak ama asansör boşluğu çevresine perde tanımlama imkanım yok. tanımlarsak bütün projeler baştan çizilecek.. sanırım öyle bir zorunlulukta yok.
şuana kadar yaptığımız bu boşluklar hep perdeliydi. ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyoruz. uygulamada sıkıntı çıkar mı?..

birde çatı katında makine daireside mevcut. çatı döşemesinden 1,5m yüksekilkte ve tuğlalara oturuyor. tuğlalarda kirişlere... direk tuğlalara oturmasın diye dört köşesine de hatıl koydum.
bir problem olur mu acaba?

perdesiz yapabilirsin. makine dairesi içinde aşağıdan gelen kolonları devam ettirebilirsin yada hatıl yaparsın

Merhaba
Makine dairesi için aşağıdan gelen köşe kolonları 1.5 yukarı uzat kiriş ile birbirine bağla üzerine döşeme koy,
Böylece programda modelleyebilirsin,
Boşlukları da tuğla ile örer kapatırsın.

Ünver ÖZCAN

sultanfatih":10z7coib' Alıntı:
perdesiz yapabilirsin. makine dairesi içinde aşağıdan gelen kolonları devam ettirebilirsin yada hatıl yaparsın

unver":10z7coib' Alıntı:
Merhaba
Makine dairesi için aşağıdan gelen köşe kolonları 1.5 yukarı uzat kiriş ile birbirine bağla üzerine döşeme koy,
Böylece programda modelleyebilirsin,
Boşlukları da tuğla ile örer kapatırsın.

Ünver ÖZCAN

ilginiz için teşekkürler... alttan sadece bir kolon geliyor o tarafa... diğer tarafları düşey hatıl yapmayı düşünüyorum. o hatıllar sadece en üstteki kirişlere oturucak...
asansör imalatını çok bilmiyorum. asansörü taşıyan sadece makine dairesi döşemesi olmadığı ve aşağıya doğru inen çelik profiller olduğu duydum.
profillerin tüm katlarda varsa perdelere yoksa kirişlere bağlandığı söylediler..

o yüzden sadece üst katta kirişlerin üzerine üç köşeden düşey hatıl ve bir köşeden devam eden kolon üstüne döşeme yapmak mantıklı geldi bana.
ya da döşemeler önce yatay hatılla çevrelenebilir.
tabi kalan boşluklara tuğla olucak.

Geri