V11'i Online Satın Alın

Asansör boşluğunu yapamıyorum

asansör boşluğunda sıkıntı yaşıyorum.. proje çizimlerinde yeni ve tecrübesiz olduğum için zorlanıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.. versiyon idecad 10.17
mümkünse numaramdan ulaşabilir misiniz.. 0544 711 11 95

Hüseyin Yalçın":2rx3ai8b' Alıntı:
asansör boşluğunda sıkıntı yaşıyorum.. proje çizimlerinde yeni ve tecrübesiz olduğum için zorlanıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.. versiyon idecad 10.17
mümkünse numaramdan ulaşabilir misiniz.. 0544 711 11 95
Merhaba
Mesajınıza İdeCAD proje dosyasını ekleyip, veri girişinde zorlandığınız noktayı açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.
Dosya boyutu büyükse,
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
sitesine yükleyip linkini verebilirsiniz.
İyi çalışmalar

levent bey proje ekleye bastığımda dosya boyutu büyük hatası aldığım için ekleyemiyorum sizden ricam beni arayabilir misiniz.

Tekrar merhaba,

Eklediğiniz projede radye temel asansör kuyusu oluşturmadan düz olarak modellendiğinde de göreli kat öteleme sorunu oluşuyor.
-Asansör kuyusunu "Sıkça sorulan sorular dokümanı" 1. maddede belirtildiği gibi modellemenizi ve Ver 10.20 sürümünü kullanmanızı öneririm.
-Ver 10.20 sürümünde yapılan çalışmalar için ve sürümü download etmek için aşağıdaki linki tıklayınız.
-Göreli kat öteleme kontrolü ve olası çözümleri için aşağıdaki linki tıklayınız.
-Radye temel zımbalama kontrolü ve olası çözümler için aşağıdaki linki tıklayınız.
Nihai analizde döşeme, perde ve radye sonlu eleman genişliklerinin küçültülerek analiz yapılmasını öneririm. (Örneğin 25 cm.)
İyi çalışmalar

Merhaba. Merdiven boşluğunu bir türlü veremiyorum. Rica etsem yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• MERDİVEN.png
    MERDİVEN.png
    81.2 KB · Görüntüleme: 941
Merhaba,
Merdiven boşluğu için döşeme kenarı ile sınır belirleyip döşeme tanımlayabilirsiniz. Ekteki dosyayı inceleyiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Emrah YILDIZ":2rucj2fp' Alıntı:
Merhaba,
Merdiven boşluğu için döşeme kenarı ile sınır belirleyip döşeme tanımlayabilirsiniz. Ekteki dosyayı inceleyiniz.
İyi çalışmalar.
Abi aslında demek istediğim attığım merdivendeki ''20*15.3/28'' yazan boşluktan bahsetmek istemiştim.

musfur21":ktcmw0l1' Alıntı:
Emrah YILDIZ":ktcmw0l1' Alıntı:
Merhaba,
İyi çalışmalar.
Abi aslında demek istediğim attığım merdivendeki ''20*15.3/28'' yazan boşluktan bahsetmek istemiştim.
Merdiveni tanımlarken rotalar ekteki projedekine benzer şekilde oluşturabilirsiniz. Başlangıç kenarı ve bitiş kenarına ait rotaları çakışmaması için aralarından 1 cm boşluk kalacak şekilde düzenleme yapmanız uygun olur.

Ekli dosyalar

Emrah YILDIZ":15wtzyvb' Alıntı:
musfur21":15wtzyvb' Alıntı:
Emrah YILDIZ":15wtzyvb' Alıntı:
Merhaba,
İyi çalışmalar.
Merdiveni tanımlarken rotalar ekteki projedekine benzer şekilde oluşturabilirsiniz. Başlangıç kenarı ve bitiş kenarına ait rotaları çakışmaması için aralarından 1 cm boşluk kalacak şekilde düzenleme yapmanız uygun olur.

Tamamdır abi şimdi anladım. Teşekkür ederim. Peki abi korkuluklar niye gözükmüyor sizin yaptığınızda?

'Korkuluk Sakla/Göster' komutu ile plan penceresinde korlukların üzerine tıklayarak kapatabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    87.3 KB · Görüntüleme: 908
Geri