V11'i Online Satın Alın

asansör kususu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kth10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kth10

Üye
mrb arkadaşlar 4 konuda yardımlarınızı bekliyorum

1- s04 kolunundaki birleşim hatası
2- geometri kontrolündeki perde hatası
3- merdiven detayları
4- asansör kuyusu....ve bunu temel kesitinde gösterme

aşağıda yüklediğim projedki bu sorunlarda yardımcı olurmsnz ?

Ekli dosyalar

kth10":2ma0rt95' Alıntı:
mrb arkadaşlar 4 konuda yardımlarınızı bekliyorum

1- s04 kolunundaki birleşim hatası
2- geometri kontrolündeki perde hatası
3- merdiven detayları
4- asansör kuyusu....ve bunu temel kesitinde gösterme

aşağıda yüklediğim projedki bu sorunlarda yardımcı olurmsnz ?
Merhaba,

Projede veri girişine yönelik tespit ve öneriler aşağıdaki gibidir;

*Projede üst yapı etkileşimli çözüm yapılmış ve P5-P7-P11 panellerinin altına temel tanımlanmamış.(Bu durum analiz sonuç sonuçlarını etkileyebilir.)
*Zemin ve normal katlarda K26 kirişi, panel objesinin üzerine çizilmiş. Buna gerek yok. Döşeme bodrum katta olduğu gibi P01 paneline bağlanabilir.
*TDY 2007 madde 3.6.2.1 e göre perde uç bölgesinin kalınlığı kat yüksekliğinin 1/15 inden az olamaz. Zemin kat yüksekliği 3.90 metre olduğu için perde kalınlığı en az 26 cm olmalı.
*Düz kollu merdivenlerde merdiven detayları için merdiven donatı aksları çizilip, merdiven analizi yapılmalı.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

projeyi son hali ile yüklüyorum sistemi kontrol edebilirmisiniz birde bu sistem için R katsayısını 6 almam doğrumu

Ekli dosyalar

Maksimum alfaS' nin 0.78 olduğu görülüyor. O halde deprem yönetmeliği 2.2.5.2 maddesine göre 10-4xAlfaS = 10-4x0.78 = 7-3.11 = 6.89 çıkıyor. 6.8 değerini girebilirsin. 6.0 değerini girerseniz deprem yüklerinin tamamının boşluksuz perdelerle taşındığını ifade etmiş olursunuz. Bu da bu sistem için doğru değil.

Geri