V11'i Online Satın Alın

Asansör kuyusu donatı yetersiz hatası alıyorum

hatipoğlu

Yeni Üye
ASANSÖR KUYUSUNDA perde de donatı yetersiz hatası. ve kuyunun radye temelinde zemin emniyeti olumsuz ve donatı yetersiz hatası alıyorum. yardımcı olabilirmisiniz. kesitleri ne kadar arttırdıysamda çözüm olmadı.

Re: asansör kuyusu analiz hatası

P9 PERDESİ DONATI YETERSİZ HATASI ALIYORUM

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    46.5 KB · Görüntüleme: 4,411
Asansör kovasının olduğu yerde Temelde boşluk açın analizi yaptırın ve iki boyut olanakları ile oraya asansör temeli çizin.

hatipoğlu:3442sf6g' Alıntı:
ASANSÖR KUYUSUNDA perde de donatı yetersiz hatası. ve kuyunun radye temelinde zemin emniyeti olumsuz ve donatı yetersiz hatası alıyorum. yardımcı olabilirmisiniz. kesitleri ne kadar arttırdıysamda çözüm olmadı.
Merhaba,
-Asansör perdesini poligon kolon olarak girmişsiniz. Panel objesi olarak girip, kabuk olarak modellemeniz uygun olur. (Poligon kolon çubuk olarak modellendiği için kolları arasına kiriş, panel, döşeme kenarı girilemez ve perde gibi donatılandırılmaz)
-Asansör kuyusunun perdelere kot vermeden ve radye temelin düz olarak modellenmesini, asansör çukuru detayını ayrıca verilmesini öneririz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
-Analiz Ayarları/Temel-Zemin Sekmesinde üst yapı etkileşimli çözüm seçeneğinin işaretlenmesi önerilir.(TDY 2007 de c ve d grubu zeminlerde istenmektedir.
Projeyi yukarında belirtilen önerilere göre düzenledikten sonra sorun çözülmezse dosyayı ekleyin. Veri girişine yönelik sorun olmadığını kontrol edelim.
İyi çalışmalar

Geri