V11'i Online Satın Alın

Asansör makina dairesi döşemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 201968
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

201968

Etkin Üye
Ekteki fotoğraf da görüldüğü üzere asansör makine dairesi döşemesini en üst kotta döşeme kenarı ile tanımlayıp eksi kot verdim. En üst döşeme için kiriş ve döşeme tanımladığım da geometri kontrolündeki hataları alıyorum.
1- Yaptığım işlem doğru mu ?
2- Bu konuda öneriniz nedir ?

Ekli dosyalar

• MAKİNE DAİRESİ DÖŞEMESİ.png
    MAKİNE DAİRESİ DÖŞEMESİ.png
    254.8 KB · Görüntüleme: 689
Re: ASANSÖR MAKİNE DAİRESİ DÖŞEMESİ

201968":q0q1ns9j' Alıntı:
Ekteki fotoğraf da görüldüğü üzere asansör makine dairesi döşemesini en üst kotta döşeme kenarı ile tanımlayıp eksi kot verdim. En üst döşeme için kiriş ve döşeme tanımladığım da geometri kontrolündeki hataları alıyorum.
1- Yaptığım işlem doğru mu ?
2- Bu konuda öneriniz nedir ?
Merhaba
-Negatif kot verdiğiniz döşeme sınırlarını döşeme kenarı ile tanımlayıp, sıfır kotundaki döşeme için kiriş tanımladıysanız, Geometri kontrolündeki "Kiriş döşeme kenarı çakışıyor" uyarısını dikkate almayabilirsiniz.
-"Hatalı döşeme kotu" uyarısı, döşeme kotu ile döşemenin bağlandığı elemanların kotunun/kotlarının uyumlu olmamasından kaynaklanır. Döşeme ayarlarından döşeme kotunu düzenleyip, önce alt kottaki döşemeyi daha sonra üst kottaki döşemeyi tanımlayınız. Bu durumda hatalı döşeme kotu uyarısı almamanız gerekir.

Not:
-Negatif kot vererek tanımladığınız döşemenin özelliklerinden Statik sekmesinde "rijit diyafram oluşturma" seçeneğinin işaretlenmesi uygun olur.
İyi çalışmalar

Geri