V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Asansör perdesi altına radye temel nasıl atılır?

olay gelsin arkadaşlar ben asansör perdelerinde ki kotların manrığını oturtamıyorum bir türlü ve radye temeli nasıl atacağımı bana yardımcı olur musunuz?
Önerilerim;
--modellemede hata yok. Bu tür modellerseniz asansör çukuru çevresinde ki perdelerde hata çıkabilir.
--temeli düz olarak modelleyip elle çizimde aşağıdaki gibi asansör çukurunu oluşturmak çözüm olabilir.
--1.bodrum kat k32 25/60 yapınız.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1675428349549.png

Mantığı gayet basit. Kat perdelerini temel kotuna( proje için -150 kotu),Kısa perdeleri kat tavan kotunu -üst kot(proje -280)ve -150 kotu giriyoruz projede P30. K9 perdesini kat için
kullandığımızda -150 kotu ,kısa perde durumunda P30 gibi giriyoruz. P28 -P29
25x264 yapıyoruz üst katlara uygun olacak şekilde. Perde donatısı düşey 8lik yerine düşey 12lik başlık 14 lük seçiyoruz. Temel sehpa 8lik yerine 12lik.K32 kirişi 30x60 düzeldi P28 deki kesme ve donatı yetersizliği için perdeyi silip yeniden modellediğinizde sorun çıkmıyor.(Demo 10.94 versiyonunuz varsa dosya olarak ilave ederiz. İyi çalışmalar. ilgili idarenin isteği için temel çizim paftası üzerinde Araçlar menüsünden kesit ikonu ile asansör temelinden kesit geçip ok yazısını onaylar dışa doğru sürüklerseniz istenen kesit ve kot çıkar.

Merhabalar sevgili idecad statik ailesi,
1) cami projeleri için kemer kiriş komutu ve parabolik döşeme komutları ve kubbelerin tasarımlarında idecad gibi güçlü bir program daha da geliştirebilir kendini (illaki tasarımları yapabiliyoruz ama zorlanarak örneğin kemer kirişlerini kesik kesik kirişler yaparak ...vs) (öneri: cami tasarım sekmesi yapılabilir..vs )
2) ayrıca mevcut binaların performans analizlerinde fay hatlarına yakın şehirlerde (örneğin şırnak..vs) gevrek eleman çok çıkmaktadır.( aynı verileri sta4 programıyla analiz ettiğimizde hiç gevrek çıkmazken idecad te aşılamayan gevrek elemanlar çıkmaktadır. ( yapılan çalışmalarda bu durumla sık karşılaşıldı). bu durumun değerlendirilmesini istiyoruz.

idecad' çok kullanan birisi olarak bu yazdıklarımı dikkate alırsanız çok sevinirim....
selam ve sevgilerimle...

Geri