V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Asansör perdesi ve kiriş bağlantısında donatı yığılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hydrkrmn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
KOLON VE PERDE BİRLEŞİMİNDEKİ KİRİŞDE AŞIRI DONATI YIĞILMASI ALIYORUM.NE YAPTIYSAM ÇÖZEMEDİM.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM PROJEYİ EKLEDİM.TEŞEKKÜR EDERİM

Ekli dosyalar

• ÖRNEK.rar
    ÖRNEK.rar
    1.7 MB · Görüntüleme: 95
  • 1.png
    1.png
    57 KB · Görüntüleme: 3,205
Data kontrolü yapmadım ama sorununuz normal geliyor bana. Kiriş boyu kısa olduğundan perde sünek diğer kirişlere göre daha çok kesme kuvveti aldığından kiriş gevrek davranıyor. Dolayısıyla donatı yığılması oluşabilir ki bu genellikle gövde donatısı şeklinde olur

Aynen bu olağan bir durum perdeye bağlanan kirişlerde oluyor hep

Yüzde 85 rijitlik azaltma olayı var
Bir de kiriş özellikler penceresinde serbestlikler diye bir sekme var
Bu sekmeyi bu tür kirişler için kullanabilir miyiz ? Diye adminlere sormak istiyorum bende

hydrkrmn:2c32uzdi' Alıntı:
KOLON VE PERDE BİRLEŞİMİNDEKİ KİRİŞDE AŞIRI DONATI YIĞILMASI ALIYORUM.NE YAPTIYSAM ÇÖZEMEDİM.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM PROJEYİ EKLEDİM.TEŞEKKÜR EDERİM

Merhaba,

Yapı, üst yapı-temel etkileşimli çözülmüş ancak temel sistemi üst yapı etkileşimli çözüm için uygun modelde tanımlanmamış. Kotu düşük asansör çevresi perdelerle ona üst kottan bağlanan sürekli temeller 3B modelde birbiriyle uyumlu davranmıyor. Bu nedenle perdeye bağlanan kirişler beklenenden daha fazla kuvvet alıyorlar.

TK22-T21 temelleri havada duruyor.
TK26-TK09-TK17 temelleri S65 kolonunda bağlanmış, Sağda başka bir noktada birbirine bağlanmış
TK108 temeli perde üstünde tanımlanmış. Sisteme hiç bir katkısı yok.
Çözüm için, sistemi komple radye yapmak, asansör kuyusu için ise şu verilen bilgiler doğrultusunda çizimlerini düzenlemek uygun olabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Sürekli temel yapılacaksa, tüm yapı birbirine sürekli temellerle bağlanmalıdır.

Bu durum 7 versiyonu için geçerlidir. 8 versiyonda sorun olmamaktadır.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    159.8 KB · Görüntüleme: 3,064
mkrts88":3bwgqhcf' Alıntı:
Aynen bu olağan bir durum perdeye bağlanan kirişlerde oluyor hep

Yüzde 85 rijitlik azaltma olayı var
Bir de kiriş özellikler penceresinde serbestlikler diye bir sekme var
Bu sekmeyi bu tür kirişler için kullanabilir miyiz ? Diye adminlere sormak istiyorum bende

Merhaba,

İki perde arasında bulunan kirişlerde program kiriş riritliğini %50 otomatik azaltmaktadır. (Kiriş ayarlarında işaretliyse)

Bir tarafından perdeye mesnetli kirişlerde ise rijitlik azaltması otomatik uygulanmamaktadır. Eğer kirişin çatlayacağı düşülüyorsa o kirişe ilgili mesnetinde serbestlik verilebilir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    56.3 KB · Görüntüleme: 3,084
Geri