V11'i Online Satın Alın

Asansör ve merdivenlere derin kiriş

yunussacikk

Tanınmış Üye
merhaba
mimarlar asansör ve merdivenler için ön taraflarda kiriş yeri birakmıyor genelikkle biz sadece arka tarafa kiriş atarsak ve ön tarafa sadece hatıl atarsak sorun olur mu?

Ekli dosyalar

• 123.JPG
    123.JPG
    249.9 KB · Görüntüleme: 2,234
Merhaba
Bence ön tarafa perdeleri bağlayan kiriş konursa iyi olur ama mimarlar milimetrik olarak asansörü yerleştirdiklerinden kiriş için yer kalmıyor.
Asansör önündeki döşemenin iki tarafına nervür kirişi konulabilir.
Bu kalıp planındaki gibi perdeler bağlanırsa sorun olacağını zannetmiyorum.

Ünver ÖZCAN

Ne yazık ki son zamanlarda merdiven veya asansör önünde hiç yer bırakmayan mimari projeler artmaya başladı. Bir statik proje mühendisi bu duruma ses çıkarmayınca mimarlar arasında virüs gibi yayılıyor :?

Ben bu durumda, K446 ve K433 kirişlerini 25/60 yapıyorum. Şu anki kalıp planınızda zaten perdeden arta kalan kısmın katkısı çok az. Bırakın bir yerde de kiriş diş yapsın. Bu tür durumlarda, yapıya katkı sağlayacak bir hareket yapabiliyorsanız, mimara diretin. Lütfen.

İyi çalışmalar.

MaFiAMaX":lk6prz06' Alıntı:
Ne yazık ki son zamanlarda merdiven veya asansör önünde hiç yer bırakmayan mimari projeler artmaya başladı. Bir statik proje mühendisi bu duruma ses çıkarmayınca mimarlar arasında virüs gibi yayılıyor :?

Ben bu durumda, K446 ve K433 kirişlerini 25/60 yapıyorum. Şu anki kalıp planınızda zaten perdeden arta kalan kısmın katkısı çok az. Bırakın bir yerde de kiriş diş yapsın. Bu tür durumlarda, yapıya katkı sağlayacak bir hareket yapabiliyorsanız, mimara diretin. Lütfen.

İyi çalışmalar.

+1

Uyguladığım yöntem genel olarak aynı.
Mutlaka asansör perde ağızlarına da kiriş istiyorum. Tasarımını ona göre değiştirmesini talep ediyorum.

Geri