V11'i Online Satın Alın

Asma Kat

Merhaba
Projeyi yüklüyorum, çok sıkıntılı bir proje, asma kat var, asma kat tanımlayamadım ve merdiven dahil kirişleri kolonları kotlarıyla oynayarak işi çözmeye çalıştım galiba oda olmadı. Temelde merdivenler gözüküyor, 4. katta sadece kolonlar gözüküyor, çizim aldığımda asma katı üst üste veriyor. Forumda asma kat ile ilgili birşey bulamadım, asma katla ilgili ciddi bir bilgilendirme eksikliği var diye düşünüyorum. Genel olarak bakarsanız sevinirim. Teşekkürler..

Merhaba,

Asma Katınızı Kat Genel Ayarları Diyaloğunda ayrı bir kat olarak tanımlayınız.

İyi çalışmalar

Analiz yaptım, tüm hataları giderim, ancak bu hatayı gideremedim
ZAYIF KAT = ZEMİN KAT, ni < 0.60 sistem rijitliğini arttırın
R katsayısı 7 ve perde kesme kuvvetleri toplamının, toplam taban kesme kuvvetine oranı, 0.75'ten büyük.
Ne yapabilirim, projenin son halini en son olarak atmıştım bir üstteki msjda, ilgilenirseniz sevinirim, teşekkürler

sadikcafer":3jrfr3pj' Alıntı:
Tanımladım, bu seferde analiz yapmıyor ??

Sistem çözülemiyor mesajı 1. ve 2.bodrum kattaki P18-P11 panellerinin birleşiminden kaynaklanıyor. Panel objeleri kabuk olarak modellenirse veya P18 panelinin kaçıklığı 15 cm kaçıklık vererek tanımlanırsa sorun çözülür.

Not:
*Panel objelerinin kabuk olarak modellenmesi önerilir.
*Geometri kontrolündeki uyarıları gözden geçiriniz.

sadikcafer":2p31zmim' Alıntı:
Analiz yaptım, tüm hataları giderim, ancak bu hatayı gideremedim
ZAYIF KAT = ZEMİN KAT, ni < 0.60 sistem rijitliğini arttırın
R katsayısı 7 ve perde kesme kuvvetleri toplamının, toplam taban kesme kuvvetine oranı, 0.75'ten büyük.
Ne yapabilirim, projenin son halini en son olarak atmıştım bir üstteki msjda, ilgilenirseniz sevinirim, teşekkürler

*B1 (Zayıf Kat) Düzensizliği bir kattaki etkili kesme alanının,bBir üst katla kıyaslandığında yönetmelikte belirtilen değerden az olması durumunda ortaya çıkar. (TDY 2007 madde 2.3.2.3) Kesme alanındaki değişkenler perde, kolon ve duvarlardır.
Projenizde bodrum ve zemin katlarda kiriş bağlanmayan kolon ve perdeler mevcut. Programda kiriş bağlanmayan kolon ve perdeler ile su basman perdeleri etkili kesme alanına dahil edilmezler. Eğer Siz ilgili elemanların etkili kesme alanına dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, Analiz/Kat parametreleri/Düzensizlikler sekmesinde +Awx, +Awy, +Agx, +Agy sütunlarına ilgili kolon perde alanlarını ilave edebilirsiniz.

*AlfaS değerinin 0.75 ten büyük olması durumunda R katsayısı TDY 2007 madde 2.5.2.2 ye göre R=10-4*AlfaS formülünden hesaplanır. Programda perdelere gelen kesme kuvveti oranı ve 10- 4alfaS Değeri Deprem Yönetmeliği Genel Raporu/ R Katsayısının Seçim Nedeni başlığı altında verilmektedir.
Not: Tüm katlarda devam etmeyen perdeleri alfaS kontrolüne dahil etmemek için Perde özellikleri/Statik-Betonarme Sekmesinde -Su basman/tüm katlarda devam etmeyen panel- seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Levent Özpak":19q6sh7v' Alıntı:
sadikcafer":19q6sh7v' Alıntı:
Tanımladım, bu seferde analiz yapmıyor ??

Sistem çözülemiyor mesajı 1. ve 2.bodrum kattaki P18-P11 panellerinin birleşiminden kaynaklanıyor. Panel objeleri kabuk olarak modellenirse veya P18 panelinin kaçıklığı 15 cm kaçıklık vererek tanımlanırsa sorun çözülür.

Not:
*Panel objelerinin kabuk olarak modellenmesi önerilir.
*Geometri kontrolündeki uyarıları gözden geçiriniz.

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için Levent Bey, notdaki 2 uyarınızıda dikkate aldım. Son bir sorum olacak; merdivenin sabit ve hareketli yüklerini merdiveni taşıyıcı kirişlere girmemiz sağlıklı mıdır?

Geri