V11.13 kullanıma sunulmuştur.

asmolen döşeme acil

diğer başlığıma cevap gelmediği için yeniden yazıyorum.sayın forum kullancıları benim sorum bir projede asmolen döşeme yapma kriterleri ne olmalıdır.yani illa çift yönde perde kolon kullanımı olması şartmıdır.birde asmolen döşemelri yarttıkdan sonra geometri kontrolü yaptığımızda bazı döşemlerin kiriş yönlerinin uygun olmadığı hatası veriliyor buna bağlı kalarak programa göre düzeltmeyerek devam eetiğimizde hatalı sonuçmu elde eeriz bana göre süreklilik yönünden uygun olacak olan kiriş dişli yönü program tarafından hatalı tespit ediliyor eski versiyonlarda bu uyarı yoktu ozamanlar çözdüğümüz asmolen döşemeler hatalı mı oluyor acaba şimdiden ilginize teşekkür ederim.birde eklemek istediğim bütün ayarlar için geçerli olmak üzere programı ilk açtığımız yada kurduğumuz anda diyeyim içerisinde yüklü olan bütün ayarlar pas payı asmolen diş başlangıç aralığı vb kriterler olması gereken en sağlıklı değerlermi onu öğrenmek istiyorum saygılarımla herkese kolay gelsin

Eğer az katlı bir proje ise perdelere gereksinim (zorunlu değil) yoktur. Ama çok katlı ise yapman lazım. o zamanda yönetmenlikte oranlara göre koy . Perde seni kurtarır. Ben sade olarak sana anlattım kirişlerin çerçeve sisteminde normal olarak dik olası lazım ama asmolende mecburen yatık yapıyoruz. Sistem rahatlasın diye perde koyman lazım.

İlk defa asmolen çözüyorum gördüğünüz bir sistemsel hatam var mı bi de zemin emniyetim olumsuz bunun asıl sebebi ne olabilir yardımcı olursanız cok teşşekür ederim

Ekli dosyalar

Asmolen döşeme yüklerini belirlerlerken ölü ve hareketli yükü tam olarak nasıl tanımlamamız gerek yapılan dolgu malzemelerini de asmolen döşeme yüküne etki ettirmek gerekir mi şimdiden teşekür ederim.

Recep Ünlü":3pe3igg9' Alıntı:
Asmolen döşeme yüklerini belirlerlerken ölü ve hareketli yükü tam olarak nasıl tanımlamamız gerek yapılan dolgu malzemelerini de asmolen döşeme yüküne etki ettirmek gerekir mi şimdiden teşekür ederim.

Merhaba

Beton kendi ağırlığı dışındaki büyük yükleri vermeniz gerekiyor. (kaplama, tuğla vb hepsi)

Recep Ünlü":1cnr6onh' Alıntı:
İlk defa asmolen çözüyorum gördüğünüz bir sistemsel hatam var mı bi de zemin emniyetim olumsuz bunun asıl sebebi ne olabilir yardımcı olursanız cok teşşekür ederim

Veri girişinde problem görünmüyor. Zemin değeriniz düşük, düşey yükler altında bile zemin emniyet gerilmesi sağlanmıyor.

TDY, A, B, C zemin grupların için depremli durumda zemin emniyet değerini %50 arttırmaya izin veriyor. Bu durum geçerli ise sağ üst köşeden radye alanını biraz arttırmak yeterli olacaktır.

Aksi durumda daha fazla alana ihtiyaç var. Ekteki projede zemin emniyet gerilmesi sağlandı ama yapı dışına doğru alan arttırdım. Parsel durumunuzu bilemediğim için yapılıp yapılamayacağını siz değerlendirirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri