V11'i Online Satın Alın

Asmolen döşeme kirişcikler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan actombo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

actombo

Tanınmış Üye
Merhabalar

ilk defa asmolen bir proje çözeceğim.Merak ettiğim bir konu var.

1)asmolen dolgusu için kullanacağımız malzemenin yükünü sabit yüke eklememiz gerekir mi?

2)birde ana kirişler değilde kirişciklerin yükünü otomatik hesaplıyor mu?ben rapor kısmını inceledim göremedim.yoksa onuda elle hesaplayıp girmemiz mi gerekiyor?

İyi Çalışmalar

Merhaba,

1- ideCAD Statikte hazır olarak gelen kaplama yüklerine asmolen tuğla ağırlığını ilave etmeniz gerekir.

2-Nervür kirişlerin yükleri kesite göre otomatik hesaplanır ve Nervür döşeme raporlarında zati yük olarak belirtilir.

Ekteki projede örnekten inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

YasinTezel":2fgh5b51' Alıntı:
Merhaba,

1- ideCAD Statikte hazır olarak gelen kaplama yüklerine asmolen tuğla ağırlığını ilave etmeniz gerekir.

2-Nervür kirişlerin yükleri kesite göre otomatik hesaplanır ve Nervür döşeme raporlarında zati yük olarak belirtilir.

Ekteki projede örnekten inceleyebilirsiniz.

Yasin bey birde import ettiğim dwg bulamıyorum idecad da,bunun herhangi bir kolay yolu var mı?

8 Versiyonda orijine taşı opsiyonunu aktif yaparak import edin. Eski versiyonları kullanıyorsanız. İmport etmeden önce Autocad de dosyanızı orijine taşıyın,
gereksiz çizimler varsa onları silin. Zoom sınırlar veya Zoom all yaptığınızda sadece import etmek istediğiniz çizim gözüksün bu şekilde çizim sınırlarını kontrol edin.
Sonra import edin.

Ekli dosyalar

• orijin.jpg
    orijin.jpg
    53.4 KB · Görüntüleme: 2,601
Geri