Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

asmolen döşeme konsolun devamında plak örneği

mdarc

Yeni Üye
İyi günler,
Mimar olduğumdan statik proje çizmiyorum ancak tasarım yaparken taşıyıcı sistemin reelde olup olamayacağını anlamak için bazen analiz programları kullanıyorum. Geçenlerde resimde gösterdiğim şekilde bir taşıyıcı sistemle karşılaştım. Saçak kotunda konsol yapan asmolen döşemenin devamında sanıyorum ki plak döşeme olarak konsol devam ettirilmiş. Bildiğim kadarıyla döşeme kalınlığının 3 katı olacak şekilde mesnetlik sağlamayan bir kiriş olmadan böyle bir sistem nasıl tasarlanabiliyor? Mimari de böyle bir proje önlerine geldiğinde inşaat mühendisi arkadaşların yaklaşımı nasıl olurdu? yaptığım analizlerde plak kalınlığı, asmolen döşemenin yastık kirişinin 3 te 1 inden fazla olduğundan ben hata alıyorum. Böyle bir sistem nasıl modellenebilir?
 
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz husus TBDY 2018 7.4.1.1 uyarınca yerine getirilmesi gereken bir husustur. Yazılım veya kullanıcı insiyatifinde değildir. Bu hususu kötüye kullananlar veya yerine getirmeyen kötü örnekler olabilir. Bunlara da kontrol ve denetim ile görevli kurumların izin vermemesi gerekir.
Yukarıdaki fotoğraftan yorum yapmak ta doğru değildir. Ancak fotoğrafta görülen sistemin tek doğrultulu dişli döşeme ( veya dolgulu asmolen ) olarak tasarlanmış olma ihtimali de düşüktür. Fotoğraftaki sistemin perde devrilme momentlerini karşılanması pek mümkün görülmemektedir. Bu yüzden doğru yorum için daha fazla veriye ihtiyaç vardır.
 
Merhaba

Proje anlattığınız şekilde yapıldıysa, Türkiye'de kuralsızlığın, ben yaptım oldu mantığının güzel bir örneği olmuş.
Anladığım kadarıyla sistem benim yorumladığım şekilde çözülmüyor, bu kadar net bir yanlışlık yapılabileceğini sanmıyorum ancak hangi sistemin kullanıldığını da çok anlayamadım açıkçası. Merak ettiğim husus bu tarz bir sistemin mimari avan projede önerilip önerilemeyeceğiydi, sanırım mevcut yönetmelik şartlarıyla önerilemiyor. Cevaplar için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst