V11'i Online Satın Alın

Asmolen döşemede zımbalama hatası

Arkadaşlar herkese hayırlı kandiller. Çizmiş olduğumun ekteki bodrum+2K olacak projede ne yaptıysam zımbalama hatası sorununu aşamadım.(Şimdilik sadece Bodrum+1Kat yapılacak ilerleyen süreçte 1 kat daha yapılması planlanıyor.). Benzer bir projeyi kirişli döşeme uygulamasıyla yapıtğımda bu tip hatalar almamıştım. Sorun döşeme tipinden kaynaklanıyor olabilir mi? Yorumlarınızı ve yardımlarınızı rica ediyorum.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Samet Karataş:zqfmbp8c' Alıntı:
Arkadaşlar herkese hayırlı kandiller. Çizmiş olduğumun ekteki bodrum+2K olacak projede ne yaptıysam zımbalama hatası sorununu aşamadım.(Şimdilik sadece Bodrum+1Kat yapılacak ilerleyen süreçte 1 kat daha yapılması planlanıyor.). Benzer bir projeyi kirişli döşeme uygulamasıyla yapıtğımda bu tip hatalar almamıştım. Sorun döşeme tipinden kaynaklanıyor olabilir mi? Yorumlarınızı ve yardımlarınızı rica ediyorum.
Merhaba,
Zımbalama sorununun olası çözümleri için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
Not:
Projede döşeme tipi tek doğrultulu dişli döşeme. TBDY sihirbazında Döşeme tipi hatalı seçilmiş. TBDY 2018'de Deprem tasarım sınıfı DTS=2 olan binalarda tek doğrultulu dişli döşeme sistemlerinde karma sistem koşullarının sağlanması istenmektedir.
Bodrum katınızda çevre perdeleri yok. Katı rijit kabul etmemeniz uygun olur.
İyi çalışmalar

Geri