V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Asmolen sonuçlarında donatılar alt donatı olarak geliyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ssesli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ssesli

Üye
Selam,

Nervürlü veya Kaset döşeme tanımlıyorum. fakat döşeme sonuçlarında donatılar alt donatı olarak geliyor. Özellikle hesap aksı edit komutuyla üst seçmeme rağmen yine de alt donatı atıyor. Sorun nerede olabilir?

Re: Asmolen Döşeme

Merhaba,

Asmolen döşeme plaklarında eğilme donatısı hesabı yapılmaz, Plaklara fi8/18 dağıtma donatısı konur. Kullanıcı isterse Döşeme Betonarme diyaloğundan düzenleme yapabilir.

İyi çalışmalr

Levent bey selam,

Benim demek istediğim daha önceki versiyonlarda dağıtma donatısını üst olarak atmasıydı. Şimdi tüm dağıtma donatılarını alt donatı olarak atıyor ve buda herdonatının uzunluk ibaresinin yanında görünüyor.
Asıl sıkıntı bu.

Teşekkrüler

ssesli":1tddd7cr' Alıntı:
Levent bey selam,
Benim demek istediğim daha önceki versiyonlarda dağıtma donatısını üst olarak atmasıydı. Şimdi tüm dağıtma donatılarını alt donatı olarak atıyor ve buda herdonatının uzunluk ibaresinin yanında görünüyor.
Asıl sıkıntı bu.Teşekkrüler
Tekrar merhaba,
Asmolen döşemelerde plak dağıtma donatısı alt düz donatı olarak konuyor. Önceki versiyonlarda da bu şekilde atılıyordu. Sadece kalıp planında donatının yanında "alt" ifadesi yazılmıyordu. Konuyla ilgili TS 500 madde 11.3.1 ve şekil 11.1'i inceleyebilirsiniz.
İyi çalışmalar

7 cm bir plakta alttan ve üstten 1.5 cm pas payları olucak toplamda 1.6 cm de donatı kalınlığı toplamda 4.6 cm yapıyor zaten ...... kalıyor 2.4 cm bu yükseklik içinde döşemede sehpa yapılmayacağından mantıkende dağıtma donatıları altta oluyor.

Geri