V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

AVCILAR BELEDİYESİ İDECAD PROGRAMINI KABUL ETMİYOR.

Avcılar Belediyesi idecad ile yaptığımız projeleri onaylamayıp geri gönderiyor. Biz idecadi kabul etmiyoruz diyorlar. Bu konu ile lgili idecadin bişeyler yapması gerekiyor. çok sıkıntıdayız şuan.
 
Bu saçmalık yeni çıkmış olmalı. O ilçede iki tane yüksek bina yaptık idecad ile sorun olmamıştı.

Böyle bir itiraza hakları yok. Bazı belediyeler hangi yerli yazılım ile çözüm yaparsanız yapın, örneğin kirişsiz döşeme için ilave olarak ETABS-SAFE ile tahkik raporları vs istiyorlar. Ama dosyaya ek olarak konuluyor. Toptan bir yazılımı reddetmeleri için elinde bunu makul kılan sebepleri yazılı olarak sunmaları gerekir.

Sebebini sorar mısınız. Sinmeyin lütfen. Hatanız varsa göstersinler siz de düzeltin. Ama dosyayı kabul etmeme lüksleri yok.
 
Son düzenleme:
Bazı belediyeler örneğin kirişsiz döşeme için ilave olarak ETABS-SAFE ile tahkik raporları vs istiyorlar
Erhan bey boş bir vaktinizde etabs ile tbdy 2018 in tam istediği şekilde, 8 kolon iki kat kirişsiz döşeme. Ortada sadece 1 çekirdek, her köşede 1 kolon, kenar ortalarında da 1 kolon olan basit bir datayı paylaşırsanız kullanıcılar istifade ederler.
Teşekkürler
 
Erhan bey boş bir vaktinizde etabs ile tbdy 2018 in tam istediği şekilde, 8 kolon iki kat kirişsiz döşeme. Ortada sadece 1 çekirdek, her köşede 1 kolon, kenar ortalarında da 1 kolon olan basit bir datayı paylaşırsanız kullanıcılar istifade ederler.
Teşekkürler
Bizden istenilen sadece döşeme sehim ve zımbalama tahkikleri oluyor. Yoksa tamamı ETABS ile çözüm değil. Bu arada hangi yerli yazılımı kullanırsanız kullanın aynı istek oluyor. ideCAD ile alakalı değil.

Ne yazık ki sapla saman karıştırılıyor. İsmi lazım olmayan başka bir yerli yazılımın yıllarca kirişsiz döşemeleri mantar kirişlerle "çerçeve" olarak tam rijit diyafram çözmesi ve bundan dolayı tüm yerli yazılımları aynı kefeye koyan zihniyet yüzünden yaşıyoruz bu tutumu.

Çoğu belediyede neden mantar kiriş yapmadınız sorusu ile karşılaştık bugüne kadar. Yahu döşeme ile aynı kalınlıkta olan kiriş mi olur. Mantar kirişi döşemede yırtık olur, etrafını kesme çatlakları için "etriyeli" yapmak için kullanırsınız.

Diğer yazılımda bu kirişleri mecbursunuz yapmaya çünkü çerçeve çözüm yapıyor ve hepiniz de bunu yiyorsunuz diye o kadar çok belediyeye dil döktüm ki. He ne oldu bazıları uğraştırdı ama karşılarında doğru bilgi ile ve bilinçli bir şekilde durdukça tek tek geçirdik projelerimizi.

Yanlış hatırlamıyorsam ideCAD en az 2007 den beri yarı rijit diyafram ile döşemelerin modele dahil ediyor. Bu bahsettiğim yazılım ise 2019'dan sonra geçti.

Şimdi bence ideYAPI'ya da çok iş düşüyor. İMO'da , belediyelerde sunumlar ile bu haksız algıyı kırmak gerekiyor. Ben kendi adıma bu mücadeleyi yıllardır sürdürüyorum.
 
Son düzenleme:
Erhan bey çok teşekkürler yorumlarınız için. Biz de sürekli belediyelerle bi mücadele içindeyiz ama malesef bi yerden sonra iş bizden de çıkıyor. belediye kabul etmiyoruz deyince projenin mimarı hemen gidip kabul gören programı kullanan birini bulup projeyi ona yaptırıyor.
Biz de elimizdeki işleri kaybediyoruz tek tek.
 
proje ile alakalı değil onaylamaması.. direk idecad programını kabul etmiyor..
Siz gene de projenizi ekleyin.
Buraya eklemek istemezseniz teknik destek portalına gönderin.
Bu sayede bizim de Avcılar belediyesine sunuma gittiğimizde diyecek iki çift lafımız olur.

Gene aynı şekilde destek talep edip sizden proje istendiğinde bize iletmedikleriniz varsa o projeleri de ekleyin
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Avcılar belediyesine sürekli olarak büyük, küçük ölçekli proje yapıyoruz idecad ile.
ilk kez sizden duydum
 
Geri
Üst