V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Aynı dosyada farklı farklı Kuyu Temel Çizim alırken filiz boy hiç değiştirmiyor. sabit veriyor hep

Merhabalar, projemde farklı tiplerde kuyu temeller oluşturdum fakat her tip de farklı sıfırdan ide dosyası açmadım. Farklı kaydet yaparak diğer tip e geçtim. (zemin özellikleri aynı sadece en kesit boyları değişeceği için). Örnek veriyorum 1. dosya kt01 zemin özellikleri aynı sadece H boyu 180 cm. bunu çizdirdim. kaydettim. farklı kaydet yaparak diğer tip e kt02 e geçtim. burada da sadece H boyunu değiştirip 300 yaptım analiz gerçekleştirdim sağladı. kt02 için kuyu çizimlerini aldığımda şunu farkettim ki kt01 için verdiği filiz boyları yine kt02 içinde aynı L=345cm. hatta abartıp. kt3 denedim H=600 cm yapıp yine filiz boyu sabit kaldı L=345 hep sabit. temel deki perde filizleri hep L=345 de kalıyor. ama her tip için sıfırdan yeni bir dosya yeni bir proje açınca hep farklı cizimler yapıyor. Tam olarak anlatabildim mi sorunu bilmiyorum ama. Görsellerde ekleyeceğim. tüm özellikleri aynı olan analizler ikiside. Birinde filizboyu 345 diğerinde 175 kullanılan donatı çapları da aynı. biri taslağım biri ise sıfırdan ide dosyası.

Ekli dosyalar

Örnek verecek olursam tasarımımı yaptım hazırladım H=180 lik kuyu perde çizdirdiğimde çıkan filiz boyu 175 cm olsun. Sonra hata yaptığımı farkedip data kısmından H=200 yaptığımda yine analiz yapıp sonra çizdirdiğim de filiz boyu değişmiyor. ilk çizdirdiğimde 175 cm hep sabit kalıyor.

Geri