Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Aynı proje birinde 1. Modda burulma var diğerinde yok

mehmetyks

Yeni Üye
1. Modda hata çıkan projemi perde ekleyerek düzeltmiştim. çıktıya hazır hale getirdim. hiç bir değişiklik yapmamış olmama rağmen sonradan tekrar 1. modda burulma çıkmaya başladı. Eklediğim 2 aynı projede birinde burulma var diğerinde yok.
 

Ekli dosyalar

İki proje aynı değil.

BURULMA ÇIKMAYAN MODEL.cde
ve 1.MOD BURULMA.cde projelerinin Projelerdeki Zemin kat yükseklikleri ve subasman perde yükseklikleri ve 4. kattaki hareketli yükler birbirinden farklı. Ayrıca BURULMA ÇIKMAYAN MODEL.cde projesinde tam rijit diyafram ve tek yükleme durumlu hesap yöntemi ile çözüm seçiliyken, 1.MOD BURULMA.cde projesinde yarı rijit diyafram ve iki yükleme durumlu hesap yöntemi seçilmiştir. Bu sebeple iki proje birbiri ile birebir aynı değil.

Projelerde kütle katılımları ve periyot değerleri birbirine oldukça yakın. Sonlu eleman aralıkları, mesnetlenme koşulları, kat yükseklikleri vb. durumlar Dinamik analiz sonuçlarını etkilemektedir. Bu sebeple projelerinizde farklılıklar çıkabilir.

BURULMA ÇIKMAYAN MODEL.cde için; Yarı rijit çözüm seçildi. İki yükleme durumlu hesap yöntemi ile çözüm yöntemi seçildi. Sonlu eleman genişlikleri 25 cm yapıldı ve Merdiven mesnetleri düzenlendi.

1.MOD BURULMA.cde projesi için sonlu eleman genişliği 25 cm yapıldı. Bu durumda sonuçlar birbirine oldukça yaklaşmıştır.

Küçük farkın sebebi de zemin kat yükseklikleri ve subasman perde yüksekliklerinin iki projede farklı tanımlanmasıdır.

1643961381367.png
Portaldan da cevap verilmiştir.

Saygılarımla...
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst