V11'i Online Satın Alın

Böyle bir merdiven modellemesi doğrumudur?

gamzeturkmen

Etkin Üye
Böyle bir merdiven modellemesi olabilir mi merdiven analiz sıkıntısını nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• a.cde
    a.cde
    522.8 KB · Görüntüleme: 9
Merdiven kolunun alt kenarı hiç bir taşıyıcı elemana bağlamıyor.
1646660545932.png

Alt kenar için perde ve altında radye temel modelleyip, merdiveni perdeye bağlayabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1646660706763.png

Merdiven kalınlığını arttırdığımda sorunu çözdüm aslında ama perde ve temel yapmaya ihtiyaç var mıdır? Çünkü aslında havada kalmasının nedeni subasman perdelerinin olması

merdivenin en az bu şekilde modellenmesi gerekli bence ayrıca temel ampatmanı yapmanı öneririm. merdiven sonuna eklediğim perdeye mesnet tanımlaması yapmayı ihmal etme deformansyonu engellemiş olursunuz.. iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

• gmt.cde
    gmt.cde
    1.4 MB · Görüntüleme: 10
Merdiven kalınlığını arttırdığımda sorunu çözdüm aslında ama perde ve temel yapmaya ihtiyaç var mıdır? Çünkü aslında havada kalmasının nedeni subasman perdelerinin olması
bence subasman perdesine bağlı bir bağ kiriş atılabilir altına .benim bulunduğum belediyede kabul edilmişti.

bence subasman perdesine bağlı bir bağ kiriş atılabilir altına .benim bulunduğum belediyede kabul edilmişti.
Temel bağ kirşlerinde üst yapı etkielşimli çözüm yapılmaz. Projede üst yapı etkileşimli çözüm yapılıyorsa , taşıyıcı elemanın altında bağ kirişi tanımlanması analiz modelinin hatalı oluşmasına neden olabilir.

Geri