V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Büyük Açıklıklı Yapılarda Uygun Döşeme Tipi

ArdaAltnz

Yeni Üye
Merhabalar, oldukça büyük açıklıkların olduğu bir alışveriş merkezi tasarlıyordum (10 m civarı). Burada plak döşeme kullanmak istersem gereken minimum döşeme kalınlığı 25 cm civarında oluyor, bana biraz fazla geldi açıkçası. Ayrıca plak döşeme kullanırsam sonrasında döşemede titreşim sorunları yaşanabilir diye düşünüyorum. Kaset döşemeye geçmeyi düşündüm sizce böyle büyük açıklıklara sahip bir projede kaset döşemeye geçmek mantıklı mı? Veya maliyet, dayanım ve konfor açısından önerebileceğiniz alternatifler var mı?

Bana kalırsa tali kirişler ile döşemeleri bölmeniz, bu şekilde döşeme kalınlığını da azaltacaksınız, dolayısıyla yapı da hafiflemiş ve rijitleşmiş olacak

İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Projede büyük döşemelerin miktarı oldukça fazla o yüzden fazla tali kiriş atmam dayanım açısından problem teşkil etmez mi?

İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Projede büyük döşemelerin miktarı oldukça fazla o yüzden fazla tali kiriş atmam dayanım açısından problem teşkil etmez mi?
Zaten ne kadar fazla tali kiriş, o kadar kaset döşemeleşme anlamına geliyor. Kaset döşeme aslında tali kirişlerden oluşan, yükü eşit ve rijit şekilde kolonlara aktaran döşeme çeşidi.

Umarım yanlışım yoktur

İşte o yüzden tali kiriş yerine eşit miktarda tali kirişli kaset yapmak daha doğru. Bu tabi tercih meselesi. Sonrası size kalmış.

Geri