V11'i Online Satın Alın

B+Z+14 kay proje acil lütfen

yavuzburak

Yeni Üye
Merhabalar ben inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Şu an yapmaya çalıştığım bir ödev var. Projenin elemanlarını girdim sadece temel ve analiz yapılması kaldı. Ancak bunu tam olarak başaramadım açıkçası. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba ?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Proje linki yukarıdadır. Proje bilgileri : Z3, Zem=2.0 kgf/cm2, K=2470 tf/m3, I=0, Ao=0.20, Rx=5.8 Ry=5.6

Re: B+Z+14 KAT PROJE ACİL LÜTFEN

sevgili arkadasım temel yapmak ıcın en alt katın hangısıyle o katın planını acacksın. daha sonra statık planı mımarı plana cevırdıkten sonra ampartman mesaflerını gırmek ıcın doseme ıkonunun yanındakı mahal kenarı belırleme ıkonu ıle yapının etrafını dönüp daha sonra bu kapalı alana doseme atacaksın. dosemenın kalınlıgını ve statık ayarlarını dosemenın uzerıne cıft tıklayarak acılan doseme ayarları penceresınden yapabılırsın. ZZemıne aıt degerlerı grmek ıcınde analız/analız ayarları sekmesınden acılan pencerede TDY kısmı vardır oraya gelıp gereklı bılgılerı gırebılırsın.

Re: B+Z+14 KAT PROJE ACİL LÜTFEN

zemın emnıyet degerlerını ve yatak katsayısını ıse yıne aynı analız/analız ayarları sekmesı altında zemınle alakalı olan bolume gelıp en ustte bu bılgılerı yazabılecegın kutucukları gorecksın.

Cevaplariniz için çok teşekkürler dediğiniz şekilde tasarladım temeli 110 cm kirişsiz bir radye yaptım analizde sorun yok ama çok abest bir tasarım değil demi ?

110 cm radye doseme cook fazla. yapınızın metrekaresıne gore radye kalınlıgı degısebılır fakat 110 cm fazla olmus. burada hatanın neden kaynaklandıgı konusunda tam olarak bır bılgım yok. cakılomer ve yasıntezel adlı uyelerımıze danısabılırsın ozel mesajla. yardımcı olurlar sıze kolay gelsın.

sistem düzgün
1- R katsayısı seçimi hatalı sistemde perdelerin var R=6,5 al
2- Deprem bölgesi 1. derece doğrumu kontrol et ? Deprem bölgesi
3- zemin emniyet gerilmesini ve yatak katsayısını gir.
4- Zemin grubu D sınıfı değilse zemin emniyet gerilmesini %50 artırılarak analiz yap seçeneğini tıklayabilirsin
5- Temel hesabında ortalama zemin emniyet gerilmesini tıkla ve üst yapıyla etkileşimli seçimi seç.
6- 16 katlı yapıda temel kalınlığı zemine bağlı olmakla birlikte 150 cm kadar çıkabilir.

Geri