V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

B1 DÜZENSİZLİĞİ

yaşar can

Yeni Üye
Merhabalar, üzerinde çalışmakta olduğum düğün salonu projesinde B1 düzensizliğini bir türlü gideremedim. Mimariden kaynaklı olarak zemin katta iki farklı rijit diyafram oluşmakta. Duvarları manuel olarak tanımlayabiliyoruz fakat şekilden dolayı rd1 ve rd2 için girebiliyorum. rijit diyaframın oluşmadığı yerlerdeki duvarları sisteme dahil etmeli miyiz edeceksek hangi oranda ve nasıl etmeliyiz? B1 düzensizliğini giderebilmem için nasıl bir yol izleyebilirim? Projeyi inceleyebilmeniz için ekliyorum. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar, üzerinde çalışmakta olduğum düğün salonu projesinde B1 düzensizliğini bir türlü gideremedim. Mimariden kaynaklı olarak zemin katta iki farklı rijit diyafram oluşmakta. Duvarları manuel olarak tanımlayabiliyoruz fakat şekilden dolayı rd1 ve rd2 için girebiliyorum. rijit diyaframın oluşmadığı yerlerdeki duvarları sisteme dahil etmeli miyiz edeceksek hangi oranda ve nasıl etmeliyiz? B1 düzensizliğini giderebilmem için nasıl bir yol izleyebilirim? Projeyi inceleyebilmeniz için ekliyorum. İyi çalışmalar.
Modelle (yorumum) önerilerim;
Zemin katta bulunan döşemeler çok kenarlarda, bu katta bu döşemeleri, kat olarak kabul etmek uygun gelmedi.
(ayrı ayrı diyafram kabul etmekte???)
Bu döşemeleri diyaframa bağlama işaretleyerek hesap yaptırmak çözüm olabilir.
1754565025864.png

Modelle (yorumum) önerilerim;
Zemin katta bulunan döşemeler çok kenarlarda, bu katta bu döşemeleri, kat olarak kabul etmek uygun gelmedi.
(ayrı ayrı diyafram kabul etmekte???)
Bu döşemeleri diyaframa bağlama işaretleyerek hesap yaptırmak çözüm olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 53904
Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim Ünver Bey. Dediğiniz gibi katın diyaframına bağlama seçeneği işaretlenince sorun çözülüyor. Benim burada sormak istediğim diğer bir husus sizce sistemi burada yaptığım gibi 2 ayrı kat olarak modellemek mi doğru yoksa tek bir kat olarak modelleyip döşemelere ve kirişlere kot vermek mi daha doğru

Geri