V11.13 kullanıma sunulmuştur.

B1 DÜZENSİZLİĞİNDEKİ KOLON ALANLARI HESABI

b1 düzensizliğindeki kolon alanları hesaplarında kolonlarımın alanları farklı çıkıyor ve ilgili kurumdan bununla ilgili dönüş geliyor yardımcı olurmusunuz

Ekli dosyalar

Projenizde kat parametreleri, düzensizlikler sekmesinde kolon, perde ve duvar kesme alanlarına müdehale edilmiş. Programın hesapladığı değerleri kullanmak için bu değerleri sıfırlayın. Eksik veya fazla hesaplandığını düşündüğünüz kesme alanları var ise buradan +/- olarak değer girebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1680098099437.png

1680098363668.png
1680098241784.png

Kolon ve perdelerde otomatik hesaplanan kesit alanlarını azaltmak için yazdığınız değerin başına "-" koyun,
kesit alanlarına ilave etmek için "+" koymanız şart değil. Yazdığınız değer hesaplanan kesite ilave edilir.

Duvar kesit alanlarında ise girdiğiniz net değer kullanılır.

Kolon kesit alanlarını değiştirmek istiyorsanız Aw değerine tanımlama yapmanız gerekiyor.

1680100482170.png

manuel girdiğim değerleri kaldırıncada hem x yönünde hem de y yönünde b1 düzensizliği alıyorum bu hatayı aldığımda yapmış olduğum araştırmalara göre raporda b1 düzensizliğinde ki değerleri kat parametreleri ayarlarından manuel girmem gerektiğini öğrendim ve bu şekilde hataları düzelttim yapmış olduğum uygulama yanlış bir uygulamamı

Ekran görüntüsü 2023-03-29 174655.png

Geri