V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

b1 düzensizliği

Merhaba arkadaşlar yapı da b1 düzensizliği uyarısı veriyor bunu nasıl aşabilirim ? kolon etriyesinde 30o8/10/10/15 deniyor ama düşey açılımda 15 göremiyorum mesela s405 kolonu bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar yapı da b1 düzensizliği uyarısı veriyor bunu nasıl aşabilirim ?
Projenizde zayıf kat (B1) düzensizliği asansör dairesi katında oluşuyor. Bu kattaki kolonlara kiriş bağlanmadığı için kat etkili kesme alanına dahil edilmiyor. Dahil etmek isterseniz Kat parametreleri düzensizlikler sekmesinde +Awx, +Awy sütunlarından gerekli düzenleme yapabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
kolon etriyesinde 30o8/10/10/15 deniyor ama düşey açılımda 15 göremiyorum mesela s405 kolonu bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.
TBDY 2018 madde 7.3.4.1 ve şekil 7.11 de belirtilen koşullara göre kolon orta bölgesi oluşmadığı için düşey açılımda tüm kolonda sıklaştırma yapılıyor.
Kolon parametreleri diyaloğunda "kolon alt sarılma bölgesi 1.5lb"nin işaretini kaldırabilirsiniz.( tbdy 2018 de gerekli değil) bu durumda kolonlarda orta bölge oluşabilir.

projede konsol döşemede oluşan kaset döşemede tipik kiriş tanımlası normal mı ? çünkü 70/70 olsan kaset ölçüsü tam açıklığa geliyor ve tek doğrultuda nervür atıcak şekilde planladım.

projede konsol döşemede oluşan kaset döşemede tipik kiriş tanımlası normal mı ? çünkü 70/70 olsan kaset ölçüsü tam açıklığa geliyor ve tek doğrultuda nervür atıcak şekilde planladım.
Sistemdeki döşemeler kaset objesi olarak tanımlanmalıdır. "sürekli çözülmeyeceğinden", bir gözde nervür objesi, diğer gözde kaset objesi tanımı yapılmaması gerekir. Enine diş oluşmasını istemiyorsanız, tipik diş başlangıç diş genişliğini diş oluşmayacak şekilde verebilirsiniz.

Geri