V11.13 kullanıma sunulmuştur.

B1 Düzensizliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brk48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brk48

Yeni Üye
Merhabalar, projemde b1 düzensizliği var çıkıyor raporda hata olarak vermedi ama yapıdenetim düzensizliğin olduğunu söyledi, aynı zamanda R katsayısıda sanırım bodrum subasman perdelerinden kaynaklı A11 seçip R 8 giriyorum b1 düzensizliği sebebiyle R yi 6.36 alıyor. Nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Projenizde 1. kattaki duvar etkili kesme alanları 2. katta daha az olduğu için B1 düzensizliği ncmin değeri 0.64 civarında çıkıyor. Bodrum perdeleri üzerinde duvar varsa, duvar objesi ile bu duvarlar tanımlar tanımlanabilir. (veya kat parametreleri/düzensizlikler sekmesinde +akx, +aky sütunlarında duvar etkili kesme alanları manuel olarak girilebilir)
Bodrum perdelerinin de B1 düzensizliği kontrolünde kat ekili kesme alanına dahil edilmesi için "subasman/tüm katlarda devam etmeyen perde" seçeneği işaretlenmeyebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Teşekkürler Levent Bey,

1. ve 2. kata duvarları ekledim fakat 0.78 oldu 0,8 i geçemedim

Düzensizlikler parametrelerinde de hepsi 0 duruyor değişiklik yapamadım

Başka ne deneyebilirim,teşekkürler

Öncelikle (Ncimin) katsayısının 0.78 olması bir sorun değildir. Duvar etkili kesme alanlarını düzenlenmesi durumunda 0.60 ≤ (ηci)min < 0.80 aralığında ise taşıyıcı sistem davranış katsayısı, 1.25(ηci)min değeri ile çarpılarak her iki deprem doğrultusunda da binanın tümüne uygulanması istenir. Program bunu otomatik yapar ve B1 düzensizliği ve Seçilen R katsayısı olarak raporlarda verilir.
Ncimin değerinin 0.8 den küçük olmasını istemiyorsanız, düşey taşıyıcı eleman boyutları büyütülebilir, ilgili kattaki dolgu duvar etkili kesme alanı arttırılabilir.

Geri